Πήραν φόρα με τα πεύκα, ζεσταίνουν πάλι τα αλυσοπρίονα στην Καλαμωτή

Κάποιοι φαίνεται έχουν βαλθεί να εξαφανίσουν το λιγοστό πράσινο που υπάρχει μέσα στον οικιστικό ιστό με πρόσχημα είτε την… κλίση των δέντρων, όπως έγινε πρόσφατα την Καλαμωτή, είτε τα μαμούνια που τρώνε τον κορμό, όπως με τις ακακίες στην Ευαγγελίστρια.

Νέα καταγγελία για κάποιους που εποφθαλμιούν πεύκα και πάλι στην Καλαμωτή, όπου πριν λίγες ημέρες καρατομήθηκε πεύκο δεκαετιών σε κοινόχρηστο χώρο, έφτασε στον astraparis.gr.

Το νέο περιστατικό φέρεται να αφορά τέσσερα πεύκα που βρίσκονται σε οικόπεδο, αδιευκρίνιστο ακόμα αν ανήκει σε ιδιώτη ή στον δήμο Χίου, εκ των οποίων τα δύο είναι ξερά και οι κορμοί τους έχουν καλυφθεί με κισσό και τα άλλα δύο είναι υγιή, αλλά φαίνεται να έχουν πάρει μια σχετική κλίση (είπαμε πεύκα είναι κι όχι κυπαρίσσια).

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Θεοδόσης Σταθόπουλος, με τον οποίο επικοινώνησε ο astraparis.gr, διευκρίνισε ότι περίοικος ζήτησε την κοπή ενός ξερού πεύκου, επειδή φοβάται μην πέσει πάνω στο σπίτι του. Πρόσθεσε δε ότι θα διερευνήσει αν ο χώρος ανήκει στον δήμο Χίου ή είναι ιδιωτικός και αναλόγως – αν πρόκειται για δημοτικό χώρο – θα πράξει και δήλωσε ότι ουδεμία έχει γνώση για την επιθυμία κάποιων να κοπούν όλα τα πεύκα του συγκεκριμένου οικοπέδου.

Το βέβαιον είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει ανάγκη καθαρισμού από ξερόχορτα, κάτι που ο ιδιοκτήτης του (δήμος ή ιδιώτης) όφειλε να έχει ήδη κάνει για λόγους πυρασφάλειας και δη εντός του οικισμού, απομάκρυνσης των δύο ξερών πεύκων και κλαδέματος και συντήρησης των δύο ζωντανών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια