Πλάτη από Καλογήρου στα σχέδια Μηταράκη για την νέα δομή στη Χίο

Ευκαιρία να «καρφώσει» τον Κώστα Μουτζούρη, βρήκε ο συνδυασμός Καλογήρου στη Χίο, δηλώνοντας αντίθετοι στη στάση των αντιπεριφερειαρχών Χίου να μην συμμετέχουν στον διάλογο για την νέα υπερδομή για τους πρόσφυγες και καταπίνοντας αμάσητο το… χάπι Μηταράκη.

Κοντόφθαλμα, μικροκομματικά και με σκοπιμότητα που έχει τη βάση της στον εμφύλιο πόλεμο στο εσωτερικό της τοπικής ΝΔ, έτσι όπως αυτός εκφράστηκε και στις περιφερειακές εκλογές με τους δυο συνδυασμούς κι αντίστοιχα δυο επικεφαλής, οι Χιώτες Περιφερειακοί σύμβουλοι, Παντελής Μπουρνιάς, Λεωνίδας Αθηνάδης, Γιώργος Νομικός και Παντελής Λεγάτος, με ανακοίνωση τους χαρακτηρίζουν κατακριτέα τη στάση των εντιπεριφερειαρχών, δηλώνουν ανοικτοί στον διάλογο για τη δημιουργία νέας δομής με μοναδικό αστερίσκο την πρωτύτερη αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ.

Η ανακοίνωση

«Στο πλαίσιο της συνάντησης μας με τον βουλευτή Χίου και υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη στις 24 Ιανουαρίου 2021 συζητήσαμε για σημαντικά θέματα που αφορούν το νησί μας και κυρίως για το ζήτημα του μεταναστευτικού. Τονίσαμε λοιπόν σαν ομάδα

  1. Την κατακριτέα στάση των αντιπεριφερειαρχών κ.Μπογδάνου κ. Βρούλη κ. Νύκτα, κ. Καμπούρη που αποφάσισαν ύστερα από εντολή του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη να μην συναντηθούν με τον υπουργό για το σημαντικό θέμα του μεταναστευτικού. Η αρχή της Δημοκρατίας είναι ο διάλογος και όλα τα ζητήματα πρέπει να λύνονται βάσει αυτού με την σωστή επιχειρηματολογία. Η άρνηση για διάλογο δηλώνει αδιαφορία και λευκή συγκατάθεση για την οποιαδήποτε εξέλιξη των θεμάτων. Οι αντιπεριφερειάρχες έχουν σημαντικότατη ευθύνη στην εξέλιξη των καταστάσεων και έπρεπε όχι μόνο να μην αποφύγουν τον διάλογο αλλά να τον επιδιώξουν.
  2. Στηρίζουμε και συγχαίρουμε το Λιμενικό Σώμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις την Αστυνομία καθώς και τα συναρμόδια υπουργεία για την πραγματική επιτέλους φύλαξη των συνόρων μας που αγωνίζεται νύχτα μέρα γι’ αυτό το σκοπό.
  3. Επικροτούμε την απόφαση να κλείσει επιτέλους η Βιάλ που αποτελεί πάγιο αίτημα του Χιακού λαού και είναι δημιούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζουμε στην άμεση υλοποίηση της απόφασης και ενώνουμε τις δυνάμεις μας να γίνει πραγματικότητα. Αναμένουμε άμεσα την εκπλήρωση της δέσμευσης ότι πληθυσμιακά η ΒΙΑΛ θα ισορροπήσει στην επιτρεπτή χωρητικότητα της
  4. τΕίμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε για τη δημιουργία μιας κλειστής ελεγχόμενης δομής που θα πληρεί τα κριτήρια της ασφάλειας, του ελέγχου και των αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης αλλά καμιά εργασία δεν θα πρέπει να ξεκινήσει αν δεν έχει αποσυμφορηθεί η ΒΙΑΛ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια