Πώς ψηφίσαμε σε κάθε δημοτική ενότητα

Με την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας να είναι αδιαμφισβήτητη από άκρη σε άκρη σε όλο το νησί και να μην υπάρχει ούτε μια δημοτική ενότητα που να έχει επικρατήσει ψηφοδέλτιο άλλο από αυτό της Ν.Δ., έχει ενδιαφέρον η κατανομή των ψήφων και η καταγραφή των χωριών εκείνων στα οποία σημειώθηκαν οι αποδόσεις ρεκόρ για τα κόμματα.

Στους κερδισμένους το ΚΙΝΑΛ που είδε τις ψήφους και τα ποσοστά του να ανεβαίνουν, έχοντας πάρει την δυναμική των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού η κινητοποίηση του κ. Κώστα Τριαντάφυλλου, κράτησε… ζεστή την μηχανή και για τις βουλευτικές εκλογές.

Στο ΚΚΕ παρότι στις συγκρούσεις των μεγάλων σημειώνει παραδοσιακά απώλειες, κατάφερε να κρατήσει δυνάμεις.

Όσο για τα ακραία κόμματα Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση φαίνεται ότι διατήρησαν δυνάμεις αφού το άθροισμα και των δυο φτάνει περίπου εκείνο της Χρυσής Αυγής στις προηγούμενες εκλογές του 2015, με ό,τι αυτό σημαίνει για την τοπική μας κοινωνία.

Οι μισοί Ν.Δ. και οι άλλοι μισοί μοιράστηκαν στον Άγιο Μηνά

Δημοτική Ενότητα Αγίου Μηνά

Σε Θυμιανά και Νεχώρι, άνετη η επικράτηση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ., εκεί όπου ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης έπαιζε μέσα στην έδρα του γι΄ αυτό και το ποσοστό του κόμματός του (48,98%) ήταν υπερδιπλάσιο αυτού του ΣΥΡΙΖΑ (22,50%). Στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ, ενώ ανεβασμένα είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής λόγω εντοπιότητας του υποψήφιου της, όπως και του Βελόπουλου.

Καταμπλέ η Αμανή

 

Ό,τι ψηφίζει είναι μπλε στην Αμανή, όπου καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά του κόμματος στο νησί. Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά του κόμματος σε  Άγιο Γάλας 77,08%, Παρπαριά 71,29% και Χάλανδρα 70,37% που περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την συμπεριφορά των ψηφοφόρων.

Για την ιστορία, το 54,92% των ψηφοφόρων της Αμανής ψήφισε Ν.Δ., το 18,07% ΣΥΡΙΖΑ και 15,36% ΚΙΝΑΛ με ΚΚΕ και ΜεΡα25 να ισοψηφούν στο 2,51%.

Δύναμη το ΚΚΕ στην Ιωνία

 

Ταγκό για δυο και στην Ιωνία, όπου η Ν.Δ. σημείωσε ποσοστό 44,66 και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,63%. Αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι στα Φλάτσια που σημειώθηκε και το θερμό επεισόδιο μεταξύ του ιερέα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 39,44%, ενώ σημαντικό ποσοστό καταγράφηκε και για το ΚΚΕ με 6,55.

Έπαιξε μπάλα ο Πολύδωρος στα Καμπόχωρα

Επίδειξη δύναμης στην κυριολεξία έκανε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης στα Καμπόχωρα αποδεικνύοντας ότι έχει ακόμη δυναμική μπροστά από την κάλπη. Η μόνη δημοτική ενότητα μαζί με τα Μαστιχοχώρια στην οποία το ΚΙΝΑΛ προηγήθηκε του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα Καμπόχωρα. Ειδικά σε ένα εκλογικό τμήμα στο χωριό του κ. Λαμπρινούδη, το 48ο του Δαφνώνα το ΚΙΝΑΛ κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό, 61,50%. Στα Καμπόχωρα η Ν.Δ. εμφανίζει το μικρότερο ποσοστό της στο νησί.

Κατά τα άλλα και λόγω προσφυγικού η Ν.Δ. είναι πρώτη με ενισχυμένα επίσης τα άλλα δυο ακραία κόμματα, της Χρυσής Αυγής και του Βελόπουλου.

Μπλε και τα Καρδάμυλα

Παραδοσιακά τα Καρδάμυλα είναι μπλε, με το ποσοστό της Ν.Δ. να είναι διπλάσιο από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ με τρίτο και με διαφορά το ΚΙΝΑΛ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι στα Μαστιχοχώρια

Επανάληψη του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών είχαμε στα Μαστιχοχώρια με το ΚΙΝΑΛ να παίρνει την δεύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. κι εδώ κρατά με διαφορά τα πρωτεία, έχοντας καταγράψει σχεδόν 50%.Το ΚΙΝΑΛ 20,24 και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5.

Από όλα έχει η Ομηρούπολη

Το μεγαλύτερο ποσοστό του ΚΚΕ στη Χίο καταγράφηκε στη δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης, το δεύτερο μικρότερο αντίστοιχα κατέγραψε η Ν.Δ. με 42,64, ενώ σε χωριά όπως η Σιδηρούντα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ρεκόρ με 41,94%, που ενδέχεται να είναι και από τα μεγαλύτερα ποσοστά του κόμματος στο νησί.

Και στην πόλη καθαρό προβάδισμα Ν.Δ.

Η πόλη, όπως κάθε φορά, ήταν αυτή που σφράγισε την διαφορά και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.  Με διαφορά σχεδόν 20% η Ν.Δ. “καθάρισε” το αποτέλεσμα με εκλογικά τμήματα της πόλης ακόμη και αυτό των φυλακών να είναι χρωματισμένα μπλε.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια