ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Πόσιμο νερό από την ΔΕΥΑΧ με συσκευές αντίστροφης όσμωσης

Πόσιμο νερό από την ΔΕΥΑΧ με συσκευές αντίστροφης όσμωσης

Πόσιμο νερό βρύσης από το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ; Ακούγεται κάπως παράξενα, αλλά ναι η εταιρεία έχει ένα τέτοιο σχέδιο για να το εφαρμόσει και μάλιστα άμεσα, σε περιορισμένη – ωστόσο – κλίμακα. Ήτοι, για προμήθεια με τα μπιτόνια και μάλιστα δωρεάν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον σχεδιασμό, η ΔΕΥΑΧ θα εγκαταστήσει ένα κόμπακτ σύστημα αντίστροφης όσμωσης, που θα τροφοδοτείται με το νερό του δικτύου της (νερό λάτρας, όπως λέμε επιεικώς), θα το επεξεργάζεται και θα το αποδίδει πόσιμο. Κανονικά προς πόσιν και κατάποσιν χωρίς κίνδυνο, υποστηρίζει η εταιρεία.

Η ποιότητα του νερού θα ελέγχεται real time και on line (τηλεμετρικά) ως προς τις φυσικοχημικές ιδιότητές του, ενώ για το μικροβιακό φορτίο του θα υπόκειται σε τακτικούς εβδομαδιαίους ελέγχους.

Η πρώτη τέτοια συσκευή θα εγκατασταθεί πιθανότατα και εντός του Απριλίου στην περιοχή της Φάρκαινας και ήδη η ΔΕΥΑΧ έχει απευθυνθεί στην αγορά για την προμήθεια σε πρώτη φάση μιάς για την συγκεκριμένη περιοχή και ενδεχομένως και μίας δεύτερης, η οποία – ανάλογα με τις ανάγκες – θα εγκατασταθεί στον Άγιο Μηνά ή στον Βροντάδο.

Η δυναμικότητα της συσκευής, η οποία θα αναζητηθεί από την αγορά με τιμή εκκίνησης τις 22.000 ευρώ, είναι 13 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως.

Και μία μονάδα για το Νεοχώρι

Εκτός, όμως, από την παραπάνω που αφορά την προμήθεια πόσιμου νερού από τους πολίτες για τις καθημερινές ανάγκες τους σε πόσιμο νερό, η ΔΕΥΑΧ θα εγκαταστήσει μία μονάδα αντίστροφης όσμωσης για την κάλυψη των αναγκών του Νεοχωρίου, δεδομένου ότι η γεώτρηση που τροφοδοτεί τον οικισμό το καλοκαίρι πιάνει «πάτο» και το νερό δεν είναι καλής ποιότητας.

Το κόστος της συγκεκριμένης μονάδας, η οποία έχει δυναμικότητα 200 κυβικών μέτρων ημερησίως και υπολογίζεται ότι θα εγκατασταθεί τον Μάιο, εκτιμάται στις 56.000 ευρώ.

Μοιραστείτε το:
  • rss