Ποσό 486.000 ευρώ για τις παιδικές χαρές στον νομό Χίου

Το ποσό των 486.000 ευρώ θα διατεθεί συνολικά στον νομό Χίου και στους τρεις δήμους, για προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού και την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου 2018.

Πρόκειται για την απόφαση ενεργοποίησης της πρόσκλησης, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος ενίσχυσης δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Στον δήμο Χίου αναλογεί κατ΄ ανώτατο όριο ποσό 226.000 ευρώ και από 130.000 ευρώ στους δήμους Ψαρών και Οινουσσών.

Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους να υποβάλουν προτάσεις προκειμένου για να ενταχθούν στο πρόγραμμα αναβάθμισης των παιδικών χαρών, με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31η  Μαΐου 2018.

Επιλέξιμες δαπάνες είναι:

  • Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών.
  • Κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση ασφαλούς δαπέδου των παιδικών χαρών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
  • Κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου και επαρκούς φωτισμού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Επιδίωξη του υπουργείου Εσωτερικών, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, «είναι να δοθεί μια ουσιαστική ώθηση στη λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών στη βάση των νέων, σύγχρονων κανονισμών ασφαλείας οι οποίοι αυστηροποιούν τις προδιαγραφές  για την προστασία των παιδιών».

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com