Πού με φέρατε εδώ πέρα, λέει η Σδούκου (ηχητικό)

Περίπατο νόμιζε ότι θα κάνει σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, με τις δηλώσεις τις ενώπιον των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης της Χίου η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου, για το «επενδυτικό σοκ» της Αμανής, τα μεταλλεία αντιμονίου στην Κέραμο.

Οι καταιγιστικές και εύστοχες ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους και η ουσιαστική αδυναμία της να απαντήσει με πειστικό τρόπο στα ζητήματα που ανακύπτουν, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την διαβούλευση με την κοινωνία της Χίου, φαίνεται πως… την έφεραν στα όριά της.

Κάποια στιγμή που επικρατούσε ένας μικρός χαμούλης, απευθύνθηκε στον παρακαθήμενο δήμαρχο Χίου κ. Γιάννη Μαλαφή και μιλώντας χαμηλόφωνα του είπε απελπισμένη: «Κύριε δήμαρχε, αυτό δεν ήταν οι δηλώσεις που κανονίσατε. Εγώ δεν ήρθα προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο, για συνέντευξη Τύπου. Ήταν μια δήλωση on camera… Και δεν υπάρχει και κανένας να το συντονίσει» (σ.σ. προφανώς, εννοούσε να το συμμαζέψει)!

Βέβαια, εκείνη την ώρα ουδείς άκουσε αυτό που η υφυπουργός εκμυστηρεύθηκε στον δήμαρχο, ο οποίος είχε μείνει… παγωτό!. Αργότερα, κατά την επεξεργασία των ήχων ακούστηκαν όλα, όπως ακούγεται στο ηχητικό που ακολουθεί.

Με λίγα λόγια και δεν ήξερε πού πήγαινε και δεν πρόσεχε τι έλεγε η κα Σδούκου.