«Πράσινο φως» για το clear way του αεροδρομίου

Διαβεβαιώσεις ότι σύντομα αρχίζουν τα έργα κατεδάφισης και περίφραξης στην απαλλοτριωθείσα έκταση του αεροδρομίου Χίου, το λεγόμενο και clear way, έλαβε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς από τον υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, με τον οποίο συναντήθηκε, σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σγουρίδης επικοινώνησε άμεσα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ενημέρωσε τον κ. Βουρνού ότι «έχει, ήδη, βγει η εργολαβία και θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα η διαδικασία κατεδάφισης και περίφραξης της απαλλοτριωθείσας περιοχής. Διατυπώθηκε, επίσης, η δέσμευση και για ασφαλτόστρωση της επέκτασης της οδού Χρήστου. Τέθηκε και πάλι το ζήτημα της δυνατότητας εγκαθίδρυσης της ασφαλούς ζώνης του αεροδρομίου με χρήση φωτεινών σηματοδοτών για ρύθμιση της κυκλοφορίας, προσωρινά, μέχρι τη μετατόπιση της παραλιακής οδού», σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου Χίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εκείνο που έχει προχωρήσει στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι η εξασφάλιση του αναγκαίου ποσού για την εργολαβία και σύντομα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου. Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, σύμφωνα με την μελέτη της Υπηρεσίας το αναγκαίο ποσό ανέρχεται σε 190.000 ευρώ.

Το προσεχές διάστημα, προγραμματίστηκε συνάντηση, που θα αφορά το έργο μετατόπισης του δρόμου προς τη θάλασσα και ειδικότερα, συγκοινωνιακά θέματα, για τα οποία ο δήμος Χίου θα βοηθήσει με προκοστολόγηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά την καθαίρεση όλων των κατασκευών και την απομάκρυνση όλων των υλικών από την απαλλοτριωθείσα έκταση του αεροδρομίου, καθώς και την περίφραξη του χώρου με βαριά κατασκευή συρματοπλέγματος στην δυτική και βόρεια πλευρά και ελαφρά προς την πλευρά της θάλασσας.

Η παραπάνω εξέλιξη, τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Χίου, «πάει το νησί της Χίου ένα βήμα μπροστά, σε ό,τι αφορά στην επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου, ενός  έργου, που αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας για δεκαετίες».