Πραξικόπημα καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ στον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου

Για συνδικαλιστική εκτροπή μέσα από αντικαταστατικές  ενέργειες, μιλά η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ που σε ανακοίνωση της, καταδικάζει τις τελευταίες εξελίξεις στο προεδρείο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, που οδήγησαν στην πρόταση μομφής και εν τέλει στην αντικατάσταση του προέδρου του συλλόγου κ. Δημήτρη Νομικού και ακολούθως στην παραίτηση των υπολοίπων μελών του συνδυασμού του.

«Οι προσχηματικοί λόγοι από τις παρατάξεις «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί» και «ΔΗ.ΣΥ» περί μη υπογραφής εγγράφων από τον πρόεδρο, αποτελούν φύλλο συκής, για να αποκρύψουν τους πραγματικούς λόγους, να εκδιωχθεί από το προεδρείο μια συνδικαλιστική ταξική φωνή , που τους ενοχλούσε.

   Η μη υπογραφή εγγράφων, υπό ορισμένες και συγκεκριμένες  συνθήκες, από τον πρόεδρο ή τον γραμματέα ενός οργάνου λόγω διαφωνίας, είναι μια συνδικαλιστική πρακτική, που πρώτον δε συνδέεται με το αν εκφράζουν ή όχι το σωματείο ή την οργάνωση που εκπροσωπούν, αφού αυτό συμβαίνει ούτως ή άλλως από το σύνολο του ΔΣ και δεύτερο, εφαρμόζεται και στα δευτεροβάθμια και στα τριτοβάθμια όργανα της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΔΟΕ κλπ, χωρίς να δημιουργούνται αδιέξοδα και εκβιασμοί, αφού τα έγγραφα υπογράφονται και φέρουν το κύρος της πλειοψηφίας των οργάνων και όχι των προσώπων.

   Καλούμε τις δυνάμεις που συμμετείχαν σε αυτή τη συνδικαλιστική εκτροπή, να αναλογιστούν ότι ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου, η εκάστοτε μετεκλογική  και ευκαιριακή πλειοψηφία να αυθαιρετεί , να ερμηνεύει το καταστατικό του κάθε σωματείου ή οργάνου κατά το δοκούν και εν πολλοίς , να το μετατρέπει σε κουρελόχαρτο», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια