Πρόσκληση της Επιμελητηριακής Συνεργασίας σε αγώνα για τον ΦΠΑ

Πρόσκληση σε όλες τις παρατάξεις που κατέρχονται στις εκλογές του Επιμελητηρίου Χίου, σε κοινό και δυνατό αγώνα, ώστε να αντιμετωπισθεί η σχεδιαζόμενη αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ απευθύνει η παράταξη «Επιμελητηριακή Συνεργασία», με κείμενο που υπογράφει ο επικεφαλής της κ. Γιώργος Γεωργούλης.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Η σχεδιαζόμενη αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ σε λιγότερο από δύο μήνες δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, ούτε από την τοπική κοινωνία του νησιού μας ως ένα τελεολογικό γεγονός σαν ένα κακό που δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Το Επιμελητήριο της Χίου έδωσε το αγωνιστικό «παρών» και ένωσε τη δύναμή του και με τα επιμελητήρια των άλλων νησιών, ύψωσε τη φωνή του μαζί με τις νησιώτικες κοινωνίες και καταφέραμε να ανατρέψουμε τις κυβερνητικές και μνημονιακές επιταγές. Αυτό επιτεύχθηκε γιατί αγωνισθήκαμε ενωμένοι.

Τώρα, περισσότεροι από ποτέ, πρέπει όλοι να δώσουμε ένα σύσσωμο, δυνατό, ηχηρό «παρών» για τη βιωσιμότητα της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, για να μην αφανιστεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα.

Ως «Επιμελητηριακή Συνεργασία Χίου» πιστεύουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που ίσως, μας χωρίζουν. Κοινή μας ανησυχία το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Το κάλεσμα συνεργασίας για τις διεκδικήσεις που μας αφορούν όλους είναι πάγιο, αυτονόητο και διαρκές. Προς τις υποψήφιες παρατάξεις και όχι μόνο για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά για ολόκληρη τη χιώτικη κοινωνία, μέσα από συνέργειες. Οι συνέργειες αυτές πρέπει να είναι απαλλαγμένες  από εκπροσώπους που συμμετέχουν σε εθνικά συλλογικά όργανα και σε εκπροσώπους που εξυπηρετούν συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών  που επιδιώκουν ένα Επιμελητήριο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Με όραμα και στόχο την εξωστρέφεια για το νησί μας, γνωρίζοντας και βιώνοντας από πρώτο χέρι την αγωνία του μικρού και του μεσαίου Χιώτη επιχειρηματία και την ανάγκη επενδυτικού πλάνου στο νησί μας, δηλώνουμε παρόντες και συμπορευόμαστε στην διεκδίκηση για διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας.

Σας καλούμε δίπλα μας για να δώσουμε ένα αγωνιστικό παρόν για το καλό όλων μας».

Σχόλια