Πρωτάθλημα ανακύκλωσης στα σχολεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Δευτέρα 31 Μαϊου 2018, το πρωτάθλημα ανακύκλωσης στα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού. Στο πρωτάθλημα που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης συνεπώς και τη συμμετοχή τους σε αυτήν και κατ επέκταση και τη συμμετοχή των οικογενειών, συμμετέχει σχεδόν το σύνολο των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού.

‘Ηδη στα σχολεία έχουν τοποθετηθεί κάδοι χαρτιού και πλαστικού. Τα προς ανακύλωση απορρίμματα θα ζυγίζονται και θα προσμετρώνται στα σχολεία από τα οποία συγκεντρώνονται και τον επόμενο Νοέμβριο, οπότε και λήγει ο διαγωνισμός, θα ανακηρυχθεί το σχολείο που θα είναι ο πρωταθλητής στην ανακύκλωση.

Για την ανακήρυξη του πρωταθλητή θα ληφθεί υπόψιν ο αριθμός των μαθητών του σχολείου σε συνάρτηση με τον όγκο των προς ανακύκλωση σκουπιδιών που συγκεντρώθηκαν, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Χίου, κ. Γιώργος Μπελέγρης.

“Το ζητούμενο είναι να υπάρχει κίνητρο για τα παιιδά και να τα ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με την ανακύκλωση και τα οφέλη της”, είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον είναι οι αυριανοί πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος και καθαριότητας.

Τα βραβεία

Υπάρχουν όμως και  βραβεια για τα τρία πρώτα σχολεία, τα οποία θα ανακηρυχθούν στο τέλος του πρωταθλήματος. Το σχολείο που θα ανακηρυχθεί νικητής στην ανακύκλωση θα λάβει 1250 ευρώ, το δεύτερο 750 ευρώ και το τρίτο 500 ευρώ.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια