Σύσκεψη για το μέλλον του αεροδρομίου

Σε προγραμματισμένη εντός της τρέχουσας εβδομάδας συνάντηση – σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα συζητηθεί το μέλλον του αεροδρομίου της Χίου, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του – την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 – ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η συνάντηση αυτή, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, είχε ήδη αναγγελθεί από τον γενικό γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου κ. Γιώργο Δέδε την προηγούμενη Πέμπτη, στο πλαίσιο των εργασιών του περιφερειακού συνεδρίου που έγινε στη Μυτιλήνη. Σε αυτήν θα μετέχουν εκτός της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, οι βουλευτές Χίου κ.κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και Νότης Μηταράκης, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου και ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς.

Να σημειώσουμε ότι στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη) έχει προβλεφθεί η διάθεση ποσού 15 εκατ. ευρώ για την βελτίωση του αεροδρομίου της Χίου, χωρίς – ωστόσο – σαφή αναφορά ότι αφορά την επέκταση του διαδρόμου, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι το πρώτο και σημαντικότερο έργο, που έχει ανάγκη το αεροδρόμιο.

Στην προγραμματισμένη σύσκεψη εκτιμάται ότι θα οριστικοποιηθεί ο προγραμματισμός και θα δεσμευθεί η διάθεση του αναφερθέντος ποσού για την επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων στην απαλλοτριωθεισα για τον σκοπό αυτό έκταση, καθώς και για την μετατόπιση προς την πλευρά της θάλασσας του παραλιακού δρόμου, κάτι που – όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Γιάννης Ξενάκης – πρέπει να γίνει έως το τέλος Μαΐου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να χαθούν για τη Χίο οι συγκεκριμένοι πόροι.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια