«Ψώνιζε» διαδικτυακά, αλλά δεν πλήρωνε, 23χρονος με βάση και στη Χίο

Τρεις περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης σε βάρος πολιτών από το Καρλόβασι Σάμου, το Ηράκλειο και τον Βόλο, εξιχνιάσθηκαν από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 23χρονος Έλληνας.

Σε βάρος του 23χρονου, ο οποίος φαίνεται ότι περνούσε κατά διαστήματα από τη Χίο, όπου και χρησιμοποιούσε μια διεύθυνση στην πόλη για να ασκεί την παράνομη δραστηριότητά του, σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας (το βράδυ της Δευτέρας 6 Μαΐου 2019) και όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, ο 23χρονος, κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου έτους, εντόπιζε αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών σε διαδικτυακές ιστοσελίδες και επικοινωνούσε, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω διαδικτύου με τους κατόχους των συγκεκριμένων συσκευών, προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή.

Ακολούθως, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, έρχονταν σε συμφωνία για την αποστολή των ηλεκτρονικών συσκευών στη Χίο, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, πείθοντας προηγουμένως για την καταβολή του χρηματικού αντιτίμου με τραπεζική συναλλαγή.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να εξαπατήσει τρεις κατοίκους των περιοχών Καρλοβασίου Σάμου, Ηρακλείου Κρήτης και Βόλου Μαγνησίας και να τους αποσπάσει – κατά περίπτωση – φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, και δύο κινητά τηλέφωνα, αξίας άνω των 2.500 ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του δράστη και σε άλλες συναφείς πράξεις.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια