“Μαύρα” Χριστούγεννα για τους εργαζόμενους στη ΔΙΑΝΟΧ

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στη ΔΙΑΝΟΧ, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑΣ τονίζοντας ότι, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια στη ΔΙΑΝΟΧ μετρούν ήδη τρεις μήνες απλήρωτοι και απαιτώντας την καταβολή των μισθών τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Αφού τους ξεζούμισαν όλο αυτό το διάστημα, αφού  τους «δάνειζαν» στο δήμο, πέρα και έξω από κάθε εργασιακή συνθήκη ακόμα και αυτού του σάπιου εργασιακού καθεστώτος που έχουν χτίσει όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, αφού τους εκβίαζαν μέχρι να μπουν στα ψηφοδέλτιά τους ή να τους ψηφίσουν, τώρα ήρθε η ώρα να τους αφήσουν και απλήρωτους με τις γιορτές να πλησιάζουν, οι οικογενειακές ανάγκες να αυξάνονται και η ακρίβεια ελέω ελεύθερης αγοράς και κυβέρνησης ΝΔ να τσακίζει κόκκαλα.

Οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια στη ΔΙΑΝΟΧ έχουν κλείσει τουλάχιστον τρίμηνο απληρωσιάς , με τον πρόεδρό της να έχει εξαφανιστεί και να κάνει την πάπια ως συνήθως, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση του για τη μέχρι τώρα αδιαφάνεια και σπατάλη.

Από την άλλη μεριά ο δήμαρχος , ως συνήθως,  πετά το μπαλάκι στη διοίκηση και αποποιείται των δικών του ευθυνών, αφού η δημοτική αρχή με δική της πράξη διόρισε και τον πρόσεδρο της ΔΙΑΝΟΧ και την πλειοψηφία του ΔΣ.

Ας αφήσουν επιτέλους τα μισόλογα και ας πληρώσουν εδώ και τώρα τον κόσμο, ώστε να περάσουν τις γιορτές έχοντας τουλάχιστον τον κόπο τους στην τσέπη τους. Άλλωστε οι δημότες της Χίου μέσω των ανταποδοτικών τελών πληρώνουν τα κόστη της ΔΙΑΝΟΧ αλλά και τις αλόγιστες ενέργειές της όπως τα μπόνους των στελεχών της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χίου πάγια αγωνίζεται για μόνιμες θέσεις εργασίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου, χωρίς μπλοκάκια, περιορισμένου χρόνου συμβάσεις και όλες τις μεθοδεύσεις που δημιουργούν την εργασιακή ομηρία”.