Σε ακατάλληλους και ανασφαλείς χώρους οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες στα νησιά

Οι χώροι στους οποίους παραμένουν όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν τις τελευταίες ημέρες στα νησιά, περίπου 1000 άτομα, δεν πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, τόσο για τους ανθρώπους που διαμένουν σε αυτούς, όσο και για το ένστολο προσωπικό που έχει επιφορτιστεί με την φύλαξή τους.

Την επισήμανση αυτή κάνει η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προσθέτοντας ότι «η έλλειψη συνθηκών ασφαλούς φύλαξης, θέτει τους αστυνομικούς ανά πάσα στιγμή υπό τον κίνδυνο να κατηγορηθούν για απελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια.

Πρέπει οι αρμόδιοι να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για να το αφήσουν στην πλάτη μόνο των τοπικών υπηρεσιών των σωμάτων ασφαλείας. Χρειάζονται καίριες παρεμβάσεις για την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Οι νεοεισερχόμενοι αλλοδαποί πρέπει να μεταφέρονται απευθείας σε κλειστά κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου θα γίνονται και όλες οι διοικητικές διαδικασίες. Παράλληλα, όλοι όσοι δεν πρέπει να βρίσκονται στα ΚΥΤ, να απομακρυνθούν άμεσα από αυτά», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια