Σε δεινή θέση ο Μηταράκης που φορτώνεται την πανωλεθρία των ΜΑΤ

Σε εξαιρετικά δεινή θέση βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, μετά την πανωλεθρία που υπέστη η κυβέρνηση, επιχειρώντας να επιβάλλει με την βία των ΜΑΤ την αδιέξοδη πολιτική της για την δημιουργία υπερδομών προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Ο κ. Μηταράκης «πήρε πάνω του», κατά την δική του προσφιλή έκφραση, όλη την υπόθεση για την λύση του προσφυγικού και φυσικά μαζί με αυτό πήρε πάνω του και όλη την αναστάτωση που υπέστησαν Χίος και Λέσβος, τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία, τους τραυματισμούς πολιτών και αστυνομικών.

Οι επιλογές του είναι ιδιαίτερα περιορισμένες και μάλλον οι εξής δύο προβάλλουν ως ισχυρότερες: Ή θα παραιτηθεί από την θέση του υπουργού, ενδεχομένως και από την θέση του βουλευτή Χίου, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη των αποτυχημένων επιλογών της κυβέρνησης για να λύσει τα χέρια του πρωθυπουργού ή θα αναμένει την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό.

Η συνάντηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αυτοδιοικητικούς των νησιών, το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Φεβρουαρίου 2020, δεν θα έχει νόημα αν την ίδια αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική επίλυσης του προσφυγικού – μεταναστευτικού θα συνεχίσει έστω και με αλλαγές να υλοποιήσει ο ίδιος αποτυχημένος υπουργός του.

Οι εξελίξεις αναμένεται ότι θα είναι άμεσες.

Αυτά είχαμε γράψει στις 15 Ιανουαρίου 2020, όταν ανέλαβε την θέση του υπουργού Μετανάστευσης.

Καμένος από χέρι ο Νότης

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια