Σε εφαρμογή τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στην ΒΙΑΛ

Από το περασμένο Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 έχουν τεθεί σε τυπική ισχύ τα μέτρα περιορισμού της κίνησης προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ) σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εμποδισθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Το Σάββατο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων η σχετική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης Ασύλου, με τη οποία τίθενται τα περιοριστικά μέτρα σε ισχύ έως τις 21 Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με την απόφαση:

1. Ο προσωρινός περιορισμός της κυκλοφορίας αφορά αυστηρά εντός αντίστοιχης περιμέτρου που θα εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της.

2. Καθημερινά και από ώρα 7:00 έως και ώρα 19:00 δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή
ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Στις περιοχές όπου είναι δυνατή η μετάβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτή γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού στο εκάστοτε μέσο. Σε περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατό ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Ο έλεγχος των ως άνω μέτρων πραγματοποιείται από προσωπικό της ΕΛΑΣ.

Προβλέπονται, επίσης, οι ενέργειες των διοικήσεων των ΚΥΤ για την ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και η ανάπτυξη υγειονομικών μονάδων για τη αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού.

prosfiges_koronoios