Σε Λέσβο και Σάμο ο Μηταράκης, αλλά όχι στα κρυφά ζητά ο Σπιλάνης

Διαδοχικές επισκέψεις στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στην Σάμο και στην Λέσβο θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, συνοδευόμενος από τον κ. Εμμανουήλ Λογοθέτη, ειδικό γραμματέα πρώτης υποδοχής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ίδιος, μετά την άφιξη του στο ΚΥΤ της Σάμου, ο κ. Μηταράκης θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί από την αρμόδια διοικήτρια του κέντρου και από εκπροσώπους της υπηρεσίας ασύλου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον βουλευτή Σάμου της Ν.Δ. κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη και την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας. Επίσης, ο κ. Μηταράκης θα επισκεφθεί το νέο ΚΥΤ Σάμου και στη συνέχεια θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στην Λέσβο λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με βουλευτές του νομού, τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη και φορείς του νησιού. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το ΚΥΤ στην Μόρια και θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί από τον διοικητή του κέντρου.

Γιάννης Σπιλάνης: Όχι διαβουλεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» κ. Γιάννης Σπιλάνης εν όψει αυτής της επίσκεψης απέστειλε στον περιφερειάρχη και στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων την ακόλουθη επιστολή:

«Αγαπητέ περιφερειάρχη, αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ, αυτό που ζητήσαμε στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο, δηλαδή να έρθει ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου να μας ενημερώσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης, πραγματοποιείται αύριο.

Θεωρώ απαραίτητο είτε να συγκληθεί εκτάκτως το Π.Σ. και να γίνει η συζήτηση αυτή (το προτιμότερο), είτε έστω να γίνει συνάντηση του υπουργού με τους επικεφαλής των παρατάξεων. 

Είναι αδιανόητο να συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες, ειδικά τις παραμονές των απεργιακών μας κινητοποιήσεων όπου το ζητούμενο είναι η κοινή στάση μας πάνω στο διεκδικητικό πλαίσιο που αποφασίσαμε στο πρόσφατο Π.Σ.».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια