Από χωριό σε χωριό τρέχει η ΕΜΧ να δώσει εξηγήσεις για την διαδικτυακή απάτη

Τρέχει και δεν προλαβαίνει η διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου να ενημερώσει τους μαστιχοπαραγωγούς του νησιού για την διαδικτυακή απάτη που συνετελέσθη σε βάρος της ΕΜΧ και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ποσού 348.000 ευρώ, σύμφωνα με τα νεώτερα δεδομένα.

Ήδη, ενημερωτικές συναντήσεις έχουν γίνει στους μαστιχοπαραγωγούς από τα χωριά Πυργί, Καλαμωτή, Πατρικά, Αρμόλια, Ολύμπους, Μεστά, Κοινή, ενώ σήμερα Σάββατο έγινε συνάντηση στα Νένητα με την συμμετοχή και παραγωγών από το Βουνό.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη που είχε κάνει στις 7 Ιανουαρίου 2020 ο astraparis.gr, υπό τον τίτλο «Πήγε η ΕΜΧ για μηχάνημα καθαρισμού μαστίχας και βγήκε… κουρεμένη», η ΕΜΧ παρήγγειλε ένα ακριβό μηχάνημα καθαρισμού της μαστίχας, κατέθεσε στην τράπεζα τα χρήματα, αλλά η παραγγελία ουδέποτε εκτελέσθηκε.

Ο πρόεδρος της ΕΜΧ κ. Γιώργος Τούμπος είχε επισημάνει στον astraparis.gr ότι η Ένωση έχει προβεί σε όλες τις αναγκαίες νομικές ενέργειες για την ανάκτηση των χρημάτων που κατατέθηκαν στην τράπεζα αλλά δεν κατέληξαν στον προμηθευτή, χωρίς προσώρας να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Για τη σημερινή συνάντηση στα  Νένητα ο κ. Βασίλης Μυριαγκός έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Σήμερα στις 19:00 πραγματοποιήθηκε στα Νένητα έκτακτη συγκέντρωση, ενημερωτικού χαρακτήρα, των μαστιχοπαραγωγών του Συνεταιρισμού με την παρουσία του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της ΕΜΧ.

Παρόντες άνω των 100 μαστιχοπαραγωγών λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος και της αγωνίας που υπάρχει σε όλα τα χωριά.

Ως θέμα ήταν η ενημέρωση από τον πρόεδρο για την απώλεια των 380.000 ευρώ κατά το δημοσίευμα.

Ως συμπεράσματα βγήκαν τα εξής:

1. Δεν απωλέσθησαν 380.000 ευρώ, αλλά 348.000 ευρώ .

2. Το πόρισμα που κατ΄ εντολή του Δ.Σ., πραγματοποίησε ο γενικός διευθυντής της ΕΜΧ δεν καλύπτει, ή δεν ικανοποιεί τα ζητούμενα του Δ.Σ. και θα γίνει νέα διαδικασία από 4 μέλη του Δ.Σ. της ΕΜΧ τα οποία θα ανακαλύψουν προφανώς νέα στοιχεία,που θα ικανοποιούν το Δ.Σ. αφού θα το κάνουν οι ίδιοι.

3. Την κύρια ευθύνη της διάστασης που πήρε το θέμα την έχει ο Βασίλης Μυριαγκός που ενημερώθηκαν όλοι οι μαστιχοπαραγωγοί, ανεξάρτητα ότι χάρη της ενημέρωσής μου, αναγκάστηκαν να γυρίσουν ως υπεύθυνοι όλα τα χωριά για να εξηγήσουν τι ακριβώς έγινε.

4. Κάποιοι υπάλληλοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και θα αποδοθούν ευθύνες εάν διαπιστωθούν.

Από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Τούμπο ακούστηκαν και διάφορα άλλα πράγματα.

Από ό,τι φαίνεται ο πρόεδρος και η διοίκηση δεν διοικούν, δεν γνωρίζουν,δεν ελέγχουν, έχουν ευθύνες, δεν έχουν φροντίσει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία των χρημάτων που διαχειρίζονται.

Απορίας άξιο είναι, πως γίνεται να φταίνε όλοι οι άλλοι και η υπεύθυνη διοίκηση που διαχειρίζεται οικονομικό τζίρο 17.000.000 ευρώ και ένα σωρό άλλες υποθέσεις να μην έχει καμία ευθύνη;

Ακολουθήθηκε η γνωστή τακτική που κάνουν όσοι είναι να απολογηθούν και να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις,δηλαδή ρίχνουν τις ευθύνες σε άλλους και εκείνοι μένουν στο απυρόβλητο.

Το πέτυχαν;

Η ΕΜΧ δεν είναι κανένα κλειστό club και θα ενημερώνονται οι μαστιχοπαραγωγοί είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, διότι από τον διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι.

Κρίμα για έναν τεράστιο συνεταιρισμό,καμάρι της Χίου και της Ελλάδας να τον διοικούν τέτοιου είδους αντιλήψεις».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια