Σε βέρτιγκο η Κανταράκη, αποκλείει τον Αστραπάρη από την ενημέρωση

Έχοντας απωλέσει – προφανώς – κάθε αίσθηση του ρόλου και της θέσης της η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη προέβη σήμερα, Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, σε μια πρωτοφανή ενέργεια, αποκλείοντας τον astraparis.gr από την ενημέρωση του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, δεν απέστειλε – αφού είχε αφαιρέσει (όπως διαπιστώσαμε από το μήνυμα που μας το έστειλε καλός συνάδελφος) από τον σχετικό κατάλογο αποδεκτών τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Αστραπάρη, καθώς και του διευθυντή του – την ανακοίνωση του νοσοκομείου Χίου για την διακοπή διενέργειας rapid test για τον κορονοϊό, στον χώρο του νοσοκομείου.

Η κα Κανταράκη προχώρησε σε αυτήν την αντιδημοκρατική και καθεστωτικού – ολοκληρωτικού τύπου ενέργειά της, προφανώς επειδή δεν αντέχει την κριτική – αυστηρή είναι αλήθεια – που ασκεί ο Αστραπάρης στις δραστηριότητές της με την ιδιότητα της διοικήτριας του νοσοκομείου Χίου, δηλαδή με την ιδιότητα του κρατικού λειτουργού.

Φαίνεται ότι θεωρεί το νοσοκομείο Χίου, την διοίκηση του οποίου της ανέθεσε η πολιτεία, ιδιοκτησία της ή ατομική της επιχείρηση, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τους κανόνες της δημόσιας διοίκησης, του δημόσιου λόγου και της υποχρέωσής της να μην θέτει κατ΄ ουδένα τρόπο εμπόδια στην ενημέρωση των πολιτών, στα μέσα ενημέρωσης και στους λειτουργούς της.

Σήμερα, Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, από το μεσημέρι, όταν υπέπεσε στην αντίληψή μας η ενέργειά της αυτή, έως και πριν λίγη ώρα, επιχειρήσαμε κατ΄ επανάληψη να επικοινωνήσουμε μαζί της τηλεφωνικά και με αποστολή μηνυμάτων, χωρίς να υπάρξει απόκριση.

Είναι προφανές ότι το περιστατικό αυτό το εκλαμβάνουμε και είναι απόπειρα φίμωσης, ενέργεια εχθρική σε βάρος της ελευθεροτυπίας και ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε, προσβάλλοντας το στους προϊσταμένους της, της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, στις ενώσεις συντακτών και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Χίου.