Συλλαλητήριο για τον ΦΠΑ από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου

15

Σε συστράτευση με τα Εργατικά Κέντρα Λέσβου, Σάμου και Δωδεκανήσων το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου προχωρά σε συλλαλητήριο στις 14 Νοέμβρη 2017 στις 18.30 στην είσοδο της Απλωταριάς ενάντια στην φοροληστεία και στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Σε ανακοίνωση του καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν:

• Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκή κατανάλωσης.

• Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

• Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

«Δεν αποδεχόμαστε το ληστρικό ΦΠΑ στα ήδη λαϊκής κατανάλωσης. Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Χίου, έχει τεράστια ευθύνη. Μαζί με τις πλειοψηφίες των οργανώσεων εμπόρων και των επιμελητηρίων των νησιών, από τη μια καταγγέλλουν στα λόγια τα μνημόνια και στην πράξη εφαρμόζουν την ελαστικοποίηση των ωραρίων, διευκολύνουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κ.λπ. Έκαναν ότι δεν είδαν το κάλεσμα των εργατικών κέντρων Λέσβου, Σάμου και Δωδεκανήσων. Ενώ, παράλληλα, οργάνωσε σύσκεψη καλώντας τους βουλευτές Χίου (ψήφισαν το 3ο μνημόνιο που περιλαμβάνει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά), αλλά και το δήμαρχο Χιου (που έχει αυξήσει 150% τα ανταποδοτικά τέλη, έστειλε τα ΜΑΤ να σπάσουν τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων).

Εμείς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στο εμπόριο, μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες, έμπορους και βιοτέχνες, τις γυναίκες, τους φοιτητές και τους συνταξιούχους πρέπει να γίνουμε τώρα μια γροθιά και να συναντηθούμε στον αγώνα εναντίον της φοροεξόντωσής μας, για αναπλήρωση των μεγάλων απωλειών που μας επέβαλαν», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Σχόλια