Σκούφαλος: Άκυρο / λευκό την Κυριακή για όσους δεν το έχουν εμπεδώσει

Επαναλαμβάνει την θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για άκυρο ή λευκό στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής, 15 Οκτωβρίου 2023, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Χίου κ. Μάρκος Σκούφαλος, καταγγέλλοντας – συνάμα – παραφιλολογία και προβοκάτσιες γύρω από αυτή την υπόθεση.

Στην δήλωσή του, σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, ο κ. Σκούφαλος σημειώνει τα εξής:

Γνωστοί και μη εξαιρετέοι κύκλοι του νησιού, συνεχίζουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τις ξεκάθαρες δηλώσεις μια σειράς στελεχών της Λαϊκής Συσπείρωσης, που μπροστά στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής  καλούν σε ψήφο καταδίκης και των δύο δήθεν αντιπάλων και του επίσημου της Ν.Δ. και του υποτιθέμενου ανεξάρτητου των Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας , άκυρο ή λευκό. Και καλά δεν καταλαβαίνουν εμάς, δεν καταλαβαίνουν τη δήλωση του γραμματέα του ΚΚΕ, που από το βράδυ της Κυριακής έθεσε αυτό το ζήτημα;

Μετέρχονται, λοιπόν, σε φτηνές κουτοπονηριές, που όμως φτάνουν στα όρια της προβοκάτσιας. Τη μία «όλοι οι ψήφοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα πάνε στη νυν δημοτική αρχή, για να μη βγουν δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ», την άλλη « για να βγάλει δεύτερη έδρα η Λαϊκή Συσπείρωση, πρέπει να επανεκλεγεί η σημερινή δημοτική αρχή»!

Να το ξαναπούμε, λοιπόν, για άλλη μια φορά: Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν μπαίνει στο τσεπάκι κανενός , ούτε θεωρεί πρόβατα του ψηφοφόρους της , άλλα να τους λέει την πρώτη Κυριακή και άλλα τη δεύτερη.

Όσες επιφανειακές διαφορές και να έχουν αυτοί που συγκρούονται την επόμενη Κυριακή σε δήμο και περιφέρεια, επί της ουσίας συμφωνούν και προσυπογράφουν τις ακολουθούμενες πολιτικές από την κυβέρνηση και τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, γι΄ αυτό και κατάπιαν τη γλώσσα τους σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Γι΄ αυτό κανείς τους δεν μίλησε για την ακρίβεια και τα τέλη, τους πλειστηριασμούς, για την υγεία, για την αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία, για το νομοθετικό οπλοστάσιο που στηρίζει όλα αυτά και οδηγεί σε κρατικά εγκλήματα, αλλά μιλούσαν για μπίζνες και ανάπτυξη των μεγαλοεργολάβων και των άλλων επιχειρηματικών κύκλων .

Όψεις του ίδιου αντιλαϊκού συστήματος αποτελούν, γι΄ αυτό και τους γυρίζουμε την πλάτη.

Άκυρο – λευκό επομένως είναι μία ακόμη απάντηση αντίστασης και αντίδρασης στις πολιτικές που μας κατάντησαν το βίο αβίωτο.