Σκούφαλος: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφαση για την επίταξη

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απαράδεκτη νομοθετική πράξη για την επίταξη, διαφορετικά η δημοτική αρχή δια του δημάρχου να μην συμμετέχει στην συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη, επισημαίνει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μάρκος Σκούφαλος, την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020.

Αναλυτικά, η δήλωση έχει ως εξής:

«Η απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ., να επιτάξει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τους χώρους που ετσιθελικά έχει επιλέξει και στη Χίο, αποδεικνύει ποιο είναι στην πραγματικότητα το πρόσωπο του αστικού κράτους, πώς αυτό αντιλαμβάνεται τα δημοκρατικά δικαιώματα των κατοίκων των νησιών μας και της Χίου και τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

Στον βωμό της επαίσχυντης συμφωνίας ελληνικών κυβερνήσεων, Ε.Ε. και Τουρκίας, στον βωμό των σχεδίων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, στο βωμό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων όλων αυτών, η κυβέρνηση της Ν.Δ., τσαλαπατά τον αγώνα των κατοίκων του νησιού μας για άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά μας και τη χώρα μας στη βάση των δικαιωμάτων τους ανθρωπίνων και διεθνών, για να μη δημιουργηθεί καμιά φυλακή – κολαστήριο πάνω στο νησί ανοικτή ή κλειστή.

Η θέση μας που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ξεκάθαρα και σε μορφή σχεδίου απόφασης είναι να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή νομοθετική πράξη, διαφορετικά η δημοτική αρχή δια του δημάρχου να μη συμμετέχει στην συνάντηση με τον κ. Μηταράκη, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 13.2.20, δίνοντας άλλοθι και νομιμοποιώντας την πολιτική της.

Ταυτόχρονα, απαιτούμε να συνεχιστεί ο αγώνας με όλα τα μέσα των κατοίκων του νησιού μας και των νησιών μας για την υπεράσπιση των κατατρεγμένων θυμάτων του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για τον απεγκλωβισμό τους για το κλείσιμο των hot spots στη ΒΙΑΛ και παντού, για μπλόκο στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια