Σπεύδουν να αναλάβουν τις διοικήσεις, παρά την απορριπτική απόφαση!

Η πράξη της εκλογής – παρωδίας των διοικήσεων των νομικών προσώπων, εταιρειών, φορέων και οργανισμών του δήμου Χίου, βαίνει προς ολοκλήρωση με την επιχείρηση εγκατάστασης των νέων «διοικητικών συμβουλίων», παρά την αρνητική με ψήφους 19 κατά και 17 υπέρ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, στην συνεδρίαση της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2019.

Παρά την προτροπή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Παύλου Καλογεράκη προς τους «εκλεγέντες» να μην σπεύσουν να καταλάβουν τις θέσεις, αν δεν δώσει το «πράσινο φως» η υπερκείμενη αρχή (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου), όπως είπε χαρακτηριστικά στην συνεδρίαση, από το πρωί της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου 2019, ορισμένοι από αυτούς – σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr – εμφανίζονται στους φορείς έτοιμοι να εγκατασταθούν και να αναλάβουν τα καθήκοντά τους!

Μάλιστα, προσέρχονται χωρίς να έχουν τα… διαπιστευτήριά τους, δηλαδή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία – άλλωστε – είναι απορριπτική. Πλέον δε τούτου ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί και υπογραφεί από τον πρόεδρο αυτή η απόφαση, κάτι που αναμένεται ότι θα γίνει την προσεχή εβδομάδα.

Δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές αν οι προσερχόμενοι έχουν ήδη εγκατασταθεί ή ελλείψει των νομιμοποιητικών εγγράφων κάνουν ότι δήθεν ενημερώνονται, κάτι – άλλωστε – που γίνεται εδώ και καιρό ανεμπόδιστα και μάλιστα με πλήρη συνδρομή από τις απερχόμενες διοικήσεις.

Σε περιπέτειες οδηγείται ο δήμος Χίου

Ανεξάρτητα, πάντως, από την σημερινή εξέλιξη ή την ανάλογη των επομένων ημερών, τα βέβαια είναι:

1. Η απορριπτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με 19-17 της πρότασης του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για τα νέα διοικητικά συμβούλια.

2. Η μη συμπλήρωση όλων των διοικητικών συμβουλίων με τον απαιτούμενο αριθμό συμβούλων, αφού – μετά την άρνηση των 5 παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συνδράμουν – τελείωσε η… δεξαμενή των υποψηφίων.

3. Η διαβεβαίωση του κ. Καλογεράκη ότι θα ζητηθεί η γνωμοδότηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την νομιμότητα και ειδικότερα για την εκτελεστότητα της απορριπτικής απόφασης! Και μέχρι τότε ουδείς να σπεύσει να καταλάβει θέση, όπως είπε.

Αν και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι σημερινές πληροφορίες και οι «εκλεγέντες» εγκατασταθούν και αναλάβουν καθήκοντα, όποτε γίνει αυτό και παρά την αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τότε οι πιθανότερες εξελίξεις θα είναι οι εξής:

1. Κάποια ή κάποιες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα καταθέσουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

2. Θα κατατεθεί προσφυγή σύμφωνα με το άρθρο 152, που θα αποφασίσει για την νομιμότητα ή όχι της απόφασης και ειδικότερα την εκτελεστότητά της με δεδομένη την απόρριψή της από το δημοτικό συμβούλιο.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση, πάντα, ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ή κάποιες εξ αυτών θα κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους και θα κινηθούν προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Αν αυτό συμβεί, όπως φαίνεται ότι θα είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, τότε γεννώνται πολλά ζητήματα και για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως για τον δήμο Χίου, που αναντίρρητα μπαίνει σε μείζονες περιπέτειες με ευθύνη του κ. Κάρμαντζη, με την επιμονή του οποίου προχώρησε η πρωτοφανής χθεσινή διαδικασία, παρά την πρόταση – διέξοδο που διατύπωσε ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος και με την οποία συμφώνησαν οι κ.κ. Μανώλης Βουρνούς, Μάρκος Σκούφαλος, Μανώλης Στάθης και Δημήτρης Αντωνόγλου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια