Στα κάγκελα οι πρόεδροι της Ιωνίας με τον Αναγνώστου

Σύρραξη μεταξύ των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της Ιωνίας και του αντιδημάρχου κ. Πάνου Αναγνώστου προκάλεσε επιστολή του τελευταίου με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ επιπλήττει τους προέδρους που διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα χωριά κατηγορώντας τους μάλιστα για απειρία.

Η επιστολή Αναγνώστου

Περιήλθε εν γνώσει μου κείμενο που φέρεται να τον υπογράφουν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της Ιωνίας εις το οποίο αναφέρεται το όνομα μου, ως δήθεν υπευθύνου Αντιδημάρχου για την καθαριότητα και τον εν γένει ευπρεπισμό των χωριών τους, προσάπτοντας μου ανυπόστατη μομφή για πράγματα στα οποία μετά από τρία χρόνια θητείας θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα.

Θα έπρεπε λοιπόν οι Πρόεδροι να γνωρίζουν ότι την αρμοδιότητα για την καθαριότητα στις Δημοτικές Ενότητες έχουν οι κατά τόπους χωρικοί Αντιδήμαρχοι εις τους οποίους και θα έπρεπε να αναφέρονται τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν στους οικισμούς τους και άπτονται στον τομέα της καθαριότητας.

Η όποια ολιγωρία στον τομέα της καταγραφής των προβλημάτων αυτών θεωρώ ότι πρωτίστως χρεώνεται σε όσους δεν προέβησαν στην καταγραφή και διατύπωση των αιτημάτων και όχι στον Αντιδήμαρχο Αναγνώστου που προωθεί και διεκδικεί την επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Χίου συνολικά στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της καθαριότητα.

Αν ένα πράγμα μπορώ να κατανοήσω και να ερμηνεύσω στη στάση των Προέδρων είναι η απειρία και η έλλειψη γνώσεων στον τρόμο λειτουργίας και διαχείρισης των θεμάτων της Καθαριότητας και γενικότερα του υπηρεσιακού γίγνεσθαι στο Δήμο μας.]

Πληρωμένη απάντηση από τους προέδρους

Απαντώντας στο ύφος του αντιδημάρχου οι πρόεδροι των χωριών, Παγίδα, Βουνό, Κοινή Νένητα Φλάτσια και Μ. Διδύμας, σημειώνουν ότι ο αντιδήμαρχος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τα όρια του δήμου του δεν είναι η πόλη και εγκαλώντας τον  για την προσβλητική όπως τη χαρακτηρίζουν επιστολή αναφέρουν:

“Ο κ. Αναγνώστου, προφανώς  σε  σύγχυση, και με νοοτροπία μιας παλαιότερης εποχής, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τα όρια του Δήμου Χίου δεν είναι ίδια με εκείνα της Δημοτικής Ενότητας Χίου.

Αντί λοιπόν να μας κατηγορεί για «απειρία», θα έπρεπε να μας ζητήσει συγγνώμη για την τραγική εμπειρία που έχουμε με τη συνεργασία μαζί του.
Αν ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του έμπειρο, τότε η αδράνειά του για την επίλυση των προβλημάτων μας, πώς μπορεί να χαρακτηριστεί; Εμείς τους χαρακτηρισμούς τους αφήνουμε στους Δημότες.
Του υπενθυμίζουμε, ότι ο χαρακτηρισμός του, πρωτίστως αφορά και τον χωρικό Αντιδήμαρχο κο Βεργίτση !
 Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν οι κάτωθι πρόεδροι των κοινοτήτων της ΔΕ Ιωνιας, προς απάντηση στην προσβλητική επιστολή προς εμάς και την οποία σας επισυνάπτω.
Γεωργαλάς Νικόλαος Πρ. Παγίδας
Βαρβακης Σταύρος Πρ. Βουνού
Μονιώδης Νικόλαος Πρ. Κοινής
Αγορης Ιωάννης Πρ. Μ. Διδυμας
Ταναινης Σταμάτιος Πρ. Νενήτων
Τσόρη Μαρίνα Πρ. Φλατσιών “

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια