Στα… ουράνια το ενοίκιο για την παραλία Γλάρων

Στο δυσθεώρητο για τα δεδομένα της Χίου ποσό των 80.000 ευρώ κατέληξε η δημοπρασία μίσθωσης της παραλίας των Γλάρων, για την τρέχουσα θερινή περίοδο και μέχρι το τέλος του έτους.

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου γέμισε ασφυκτικά από ενδιαφερόμενους για την εκμετάλλευσή της, με αποτέλεσμα το ποσό που πρόκειται να καρπωθεί ο δήμος Χίου να εκτιναχθεί σε αυτό το πρωτόγνωρο ύψος. Το παραπάνω τίμημα των 80.000 ευρώ προσέφερε ο κ. Δημήτρης Κομματάς, στον οποίο και κατακυρώθηκε η δημοπρασία.

Θυμίζουμε ότι τα 150 τ.μ. που δίνονται για την εκμετάλλευση της συγκεκριμένης παραλίας είχαν τιμή εκκίνησης τις 4.500 ευρώ (30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο).

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας δείχνει και το έντονο παρασκήνιο, το οποίο εξελίχθηκε σε αστυνομικό θρίλερ, με την σύλληψη ενός ατόμου, που φέρεται να εκβίασε άλλον επιχειρηματία, ζητώντας του το ποσό των 21.000 ευρώ για να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της παραλίας (ρεπορτάζ εδώ).

Χλιαρό το ενδιαφέρον για τις άλλες παραλίες

Από εκεί και πέρα μικρότερο ήταν το ενδιαφέρον για τις άλλες δημοπρατούμενες παραλίες, αφού μόνον η Αγία Φωτιά βρήκε ενοικιαστή με αντίτιμο τις 8.560 ευρώ. Η παραλία είναι εμβαδού 200 τ.μ. και η τιμή εκκίνησης του μισθώματος είχε ορισθεί στα 22 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Για τις παραλίες της Κώμης η δημοπράτηση του ενός τμήματος πήρε αναβολή, λόγω απουσίας της μίας και μοναδικής ενδιαφερόμενης, ενώ για το δεύτερο τμήμα ο διαγωνισμός απέβη άγονος.

karfas paral 4

Νέες δημοπρασίες από την Τρίτη έως την Πέμπτη

Οι δημοπρασίες για τις άλλες παραλίες συνεχίζονται από αύριο μέχρι και την Πέμπτη. Συγκεκριμένα:

– Αύριο Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, στις 9 το πρωί δημοπρατούνται κατά σειρά η Καρίντα, τα Λευκάθια και η Γωνιά.

– Την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, στις 9 το πρωί, δημοπρατούνται τρία τμήματα στον Καρφά (200, 150 και 40 τ.μ.) και η Μπέλλα Βίστα.

– Την Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, στις 9 το πρωί, δημοπρατούνται κατά σειρά η Αγία Παρασκευή, ο Όρμος Λω, η Αποθήκα και τα Σαλάγωνα.