Στα παλαιότερα των υποδημάτων του δημάρχου το δημοτικό συμβούλιο- Απόπειρα για Αναπτυξιακό Οργανισμό μέσω Οικονομικής Επιτροπής

Τη μεθόδευση της δημοτική αρχής να επιβάλει μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, δημιουργώντας τετελεσμένο, τη δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνδυασμοί των αντιπολιτεύσεων του δημοτικού συμβουλίου και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, Χ. Μπουρνιάς και Γ. Κλιαμενάκης.

Ως γνωστόν το δημοτικό συμβούλιο δεν έλαβε καμία τέτοια απόφαση αφού οι αντιπολιτεύσεις δεν συμμετείχαν και απήχαν της διαδικασίας και η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε.

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής να μεταβιβάσει στον δήμαρχο την αρμοδιότητα του ορισμού εκπροσώπων του δήμου στη ΓΣ του ΑΟΤΑ, παρακάμπτοντας το δημοτικό συμβούλιο. Οι αντιπολιτεύσεις δηλώνουν στην ανακοίνωση τους ότι θα καταφύγουν σε κάθε νόμιμο μέσο για να αποτρέψουν αυτή την ” ανεύθυνη και βαρύτατη” όπως τη χαρακτηρίζουν πράξη, του δημάρχου προχωρώντας προφανώς σε προσφυγή κατά της απόφασης.

“Διατηρώντας τις απόψεις μας ως προς τον ΑΟΤΑ, καταδικάζουμε τις ανεύθυνες ενέργειες της δημοτικής αρχής να περάσει πάση θυσία τον ΑΟΤΑ, που είναι για αυτήν βασικός ρουσφετολογικός πυλώνας, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια το δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα προσπαθεί μέσω της οικονομικής επιτροπής να δημιουργήσει τετελεσμένα.
Ενώ με την αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων δεν έγινε η προβλεπόμενη από το νόμο συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον ορισμό εκπροσώπων του δήμου στην Γ.Σ. του ΑΟΤΑ, η δημοτική αρχή επιχειρεί μια πρωτοφανή για την τοπική αυτοδιοίκηση πράξη:
Αποπειράται να εκδώσει απόφαση της οικονομικής επιτροπής που να μεταβιβάζει στον δήμαρχο αρμοδιότητα που ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο βάσει νόμου. Έτσι παρασύρει όλους όσοι ψηφίσουν σήμερα σε βαρύτατη πράξη και τον Δήμο Χίου σε μια περιπέτεια που θα κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των πολιτών της Χίου.
Η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος, που φαλκιδεύουν την διαδικασία, παρουσιάζοντας, ως γενόμενο το δημοτικό συμβούλιο, που δεν έλαβε χώρα λόγω έλλειψης απαρτίας, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για οτιδήποτε ακολουθήσει σχετικά με την καρικατούρα του ΑΟΤΑ που θέλουν να στήσουν”, αναφέρουν στην ανακοίνωση.