Σταματούν από σήμερα ορισμένες συναλλαγές με φυσική παρουσία στις τράπεζες

Σταματούν από σήμερα, Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, ορισμένες συναλλαγές στις τράπεζες με την φυσική παρουσία και θα εκτελούνται μόνον στα ΑΤΜ με την χρήση καρτών ή μέσω internet / mobile banking, στο πλαίσιο περιορισμού των συναλλαγών για να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

1. Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με την χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

2. Καταθέσεις μετρητών έως 1000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ.) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα κέντρα αυτόματων συναλλαγών (APS). Στο δίκτυο καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο δίκτυο καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας αξιοποιήστε την χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της τράπεζας συνεργασίας σας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια