Στενεύει ο κλοιός στην ΒΙΑΛ, 11 μέχρι στιγμής τα κρούσματα κορονοϊού

Στενεύει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου, το οποίο βρίσκεται σε υγειονομική καραντίνα έως τις 21 Οκτωβρίου 2020, μετά τον εντοπισμό και νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 11, εκ των οποίων τα τρία είναι γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης (η μία απώλεσε το έμβρυο) και από το σύνολό τους τα εννέα άτομα διαμένουν στην ΒΙΑΛ, σε απομόνωση και δύο γυναίκες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χίου.

Ωστόσο και παρά την καραντίνα τα πράγματα είναι άγνωστο σε ποιά κατάσταση βρίσκονται, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει αφιχθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να ξεκινήσει μαζικά τεστ, τόσο στον προσφυγικό πληθυσμό,  όσο και στους εργαζόμενους του ΚΥΤ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η διαδικασία αυτή μάλλον από την αρχή της εβδομάδος αναμένεται να ξεκινήσει.

Στο μεταξύ, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους, η «ντιρεκτίβα» του αντιπεριφερειάρχη υγείας κ. Παντελή Βρουλή για τον αποκλεισμό τους στις μετακινήσεις με τα ταξί της Χίου, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο των ταξί και συγκεκριμένα τους καλεί να μην παραλαμβάνουν μετανάστες και προσωπικό από την ΒΙΑΛ, στο πλαίσιο των μέτρων για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό του νησιού. Βέβαια, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά τους εργαζόμενους, κάτι τέτοιο δεν αποτρέπεται με την απαγόρευση της μετακίνησής τους με ταξί προς και από την ΒΙΑΛ, αφού αν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος αυτός δεν εξαλείφεται.