Στη Χίο τα γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΤ1, «Φλόγα και άνεμος»

Στον νησί μας τον Απρίλιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της νέας δραματοποιημένης σειράς εποχής της ΕΡΤ  με τη μεταφορά του μυθιστορήματος «Φλόγα και άνεμος» στην μικρή οθόνη.

Πρόκειται για μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή δώδεκα επεισοδίων, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο στη Χίο, που βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Στέφανου Δάνδολου.

Το «Φλόγα και άνεμος» (εκδόσεις Ψυχογιός) είναι η τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Μέσα από ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, έρχονται στο φως η ζωή της θρυλικής Κυβέλης και η ταραχώδης σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου και ζωντανεύουν αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής.

Το καλοκαίρι του 1920 καταφτάνει στη Χίο η Κυβέλη Αδριανού, η μεγάλη δόξα του ελληνικού θεάτρου. Γενικός Διοικητής του νησιού είναι ένας γοητευτικός νεαρός, ονόματι Γεώργιος Παπανδρέου. Εκείνη είναι παντρεμένη. Το ίδιο κι αυτός. Η εμβληματική πρωταγωνίστρια και ο πολιτικός που θα αναδειχθεί τρεις φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας ζουν για χρόνια έναν θυελλώδη παράνομο έρωτα, ώσπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και γίνονται ένα από τα μυθικά ζευγάρια του εικοστού αιώνα. Όμως οι παράφορες αγάπες είναι πάντα σπαρμένες με αγκάθια.

Το φθινόπωρο του 1968, η Κυβέλη είναι μια ραγισμένη ύπαρξη, ο «Γέρος της Δημοκρατίας», κείτεται στο φέρετρό του και η Ελλάδα ασφυκτιά μέσα στο σκοτάδι της δικτατορίας. Την ίδια ώρα, η μοίρα τους συνδέεται με μια ομάδα ανθρώπων που αναζητούν τη δική τους λύτρωση, πρόσωπα ανώνυμα αλλά και πρόσωπα της Ιστορίας…

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η έμπειρη Ρέινα Εσκενάζυ και το σενάριο διασκευάζει η Ρένα Ρίγγα με συμβουλευτικό ρόλο τον συγγραφέα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Άρη Λεμπεσόπουλο, ο οποίος θα υποδυθεί τον Γεώργιο Παπανδρέου και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο της Κυβέλης.

Το καστ συμπληρώνουν οι ηθοποιοί Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Καταλειφός, Λένα Παπαληγούρα, Αργύρης Πανταζάρας και ο Κώστας Γάκης στον ρόλο του Αλέκου Παναγούλη, ενώ το ζεύγος σε νεαρή ηλικία θα αποδώσουν η Μαρία Παπαφωτίου και Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Κώστας Τριανταφύλλου, τα κοστούμια η Άννα Μαχαιριανάκη και τα σκηνικά Λαμπρινή Καρδαρά.