Στη Χίο την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου

Στη Χίο φθάνει την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, για να συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της ομηρικής ακαδημίας, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Κώστας Χαμπιαούρης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, καθώς και με στελέχη του δήμου Χίου και φορείς της εκπαίδευσης, την Πέμπτη 19 Ιουλίου, στο δημαρχείο.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Χίου, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της Χίου σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της συνεργασίας με την Κύπρο, τόσο σε εκπαιδευτικά θέματα, όσο και σε θέματα τουριστικής προβολής.

Ο Κύπριος υπουργός θα συνοδεύεται από την επιθεωρήτρια φιλολογικών μαθημάτων του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και υπεύθυνη για την διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας στα γυμνάσια και λύκεια της Κύπρου κα Ειρήνη Ροδοσθένους και την σύζυγό του κα Έλενα Τζιαούρη – Χαμπιαούρη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συνεχιστούν οι εργασίες της Euroclassica, στο αίθριο του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και θα ολοκληρωθούν με την διάλεξη του κ. Ανδρέα Βοσκού, Κύπριου καθηγητή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την παρουσίαση του δράματος «Χιώτισσα» του Κύπριου επικού ποιητή, Βασίλη Μιχαηλίδη, από τους μαθητές του Παραλιμνίου γυμνασίου Κύπρου, καθώς και μουσικοχορευτική παράσταση.

Φωτό m.kathimerini.com.cy