Στην Interpol η υπόθεση της απάτης των 348.000 ευρώ σε βάρος της ΕΜΧ

Στην Interpol, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες του astraparis.gr, θα διαβιβασθεί η διερεύνηση της διαδικτυακής απάτης σε βάρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, που αφορά την απώλεια ποσού 348.000 ευρώ το οποίο προορίζετο για την εξόφληση μηχανήματος συσκευασίας τσίκλας κι όχι διαλογής της μαστίχας, όπως αρχικά είχαμε αναγράψει.

Συγκεκριμένα, στην υπόθεση έχει επέμβει η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ στην Αττική, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα διαβιβάσει τον φάκελο στην αντίστοιχη υπηρεσία της Βόρειας Ελλάδας, όπου υπάγεται η Χίος και αυτή με την σειρά της στην εισαγγελέα Χίου κ. Σπυριδούλα Σταυράτη. Όταν ολοκληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης με όλα τα αναγκαία τεχνικά στοιχεία η εισαγγελέας θα ζητήσει διεθνή συνδρομή μέσω της Interpol.

Προσώρας, πάντως, τα λεφτά έχουν εξαφανισθεί, αφού η αγγλική τράπεζα απάντησε στην Εθνική Τράπεζα ότι ο επίμαχος λογαριασμός, στον οποίο έκανε την κατάθεση η ΕΜΧ έχει μηδενικό υπόλοιπο, κάτι που επιβεβαίωσε σε επικοινωνία μας και ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Τούμπος.

Ο οποίος για να… αποσυμπιέσει την δύσκολη για την ΕΜΧ κατάσταση με μια ανάρτησή του, την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι και η εταιρεία Boshoku Corporation βασική προμηθεύτρια της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota έπεσε μέσω email θύμα απάτης, χάνοντας το ποσό των 37 εκατ. δολαρίων!

Να υπενθυμίσουμε για την ιστορία ότι την τελευταία στιγμή και λίγο πριν την μεταφορά του ποσού μέσω τραπέζης στον λογαριασμό του προμηθευτή έφτασε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ΕΜΧ που όριζε άλλον τραπεζικό λογαριασμό για την κατάθεση.

Προφανώς, οι επιτήδειοι που έστησαν την διαδικτυακή απάτη είχαν υποκλέψει την ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ ΕΜΧ και προμηθευτή και την τελευταία και κρίσιμη στιγμή παρενέβησαν, ορίζοντας τον δικό τους τραπεζικό λογαριασμό για την κατάθεση των 348.000 ευρώ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια