Στην μάχη της καθημερινότητας ο δήμαρχος, «ανασαίνει» ο Στρ. Γδύσης

Πιο κοντά στην καθημερινότητα και ταυτόχρονα στην πρώτη γραμμή της δημόσιας τριβής – με ό,τι αυτό συνεπάγεται – των δράσεων στον δήμο Χίου έρχεται ο δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς, αναλαμβάνοντας την προεδρία της οικονομικής επιτροπής, του πλέον μάχιμου – μετά το δημοτικό συμβούλιο – οργάνου του δήμου.

Από την θέση αυτή, επιπλέον, θα θέτει και την προσωπική του «σφραγίδα» σε μείζονα ζητήματα οικονομικής πολιτικής και αποφάσεων, που ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο είναι τα πλέον ζέοντα για τον δήμο Χίου.

Ταυτόχρονα, «απελευθερώνεται» από τα αυξημένα καθήκοντά του ο έως τώρα πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αντιδήμαρχος κ. Στρατής Γδύσης, ο οποίος θα μπορεί απερίσπαστος να αφοσιωθεί στο κύριο αντικείμενο των καθηκόντων του και ειδικότερα σε εκείνο των Τεχνικών Υπηρεσιών και της επίσπευσης των διαδικασιών σε έργα που «τρέχουν» ή που χρειάζεται να επιταχυνθούν.

Και αυτά τα έργα είναι πολλά, σημαντικότερα των οποίων η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της πόλης, τουλάχιστον στο πρώτο τμήμα του που οι εργασίες είναι σε εξέλιξη, καθώς και εκείνο της ανάπλασης της περιοχής Τριών Μύλων, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα βγουν κι άλλα στον «αέρα»

Οι ανακατατάξεις αυτές στο δημοτικό συμβούλιο και οικονομική επιτροπή επήλθαν από την παραίτηση του μέχρι πρότινος δημοτικού συμβούλου με τη παράταξη της πλειοψηφίας κ. Αντώνη Μπουμπάρη.

Η αποχώρησή του από τα κοινά, έφερε στη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο τον κ. Γιώργο Κερμπάτσο με προηγούμενη θητεία στον συνδυασμό του κ. Παντελή Βρουλλή και ειδικότερα στη θέση του προέδρου στο Δ.Σ. Η δε θέση που κατείχε ο κ. Μπουμπάρης στην οικονομική επιτροπή καταλαμβάνεται – πλέον – από τον έως τώρα πρόεδρό της κ. Γδύση, ο οποίος και θα πάρει την θέση του απλού μέλους.

Ο κ. Γδύσης σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αφού – όπως επεσήμανε στον astraparis.gr – η απαλλαγή του από μια σειρά καθηκόντων που συνεπάγεται η θέση του προέδρου της οικονομικής επιτροπής θα τον βοηθήσει να επικεντρωθεί στα υπόλοιπα που έχει αναλάβει στον δήμο και κυρίως στον τομέα των έργων.