Στην Βολισσό ο Μανώλης Βουρνούς, συζήτηση για τα προβλήματα της Αμανής

Επίσκεψη στην Βολισσό πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Χίου και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό Πρωτοβουλία για τη Χίο κ. Μανώλης Βουρνούς, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του την Τρίτη, 14 Μαΐου 2019.

Συναντήθηκαν με υποψηφίους του τοπικού συνδυασμού η Βολισσός Αλλάζει, μετά από πρόσκληση τους, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με κατοίκους και προέδρους της ευρύτερης περιοχής της Αμανής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού, ο διάλογος που έγινε ήταν αρκετά γόνιμος μιας και ακούστηκαν απόψεις για μία πληθώρα ζητημάτων που αφορούν την περιοχή.

Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε πολλά από τα ζητήματα, τόσο της καθημερινότητας, όσο και ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιοχής, έτσι όπως τα έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα η Πρωτοβουλία για τη Χίο και όπως τα σχεδιάζει για το μέλλον.

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί για την αναβάθμιση της περιοχής των Αγιασμάτων, τα έργα που πρόκειται να γίνουν στο λιμάνι της Βολισσού αλλά και θεσμοθέτηση χερσαίας ζώνης λιμένος, η λειτουργία του παλαιού ελαιουργείου σε χώρο για τη συλλογή Γιαλούρη, ζητήματα της διοικητικής δομής του δήμου στην Αμανή, θέματα που αφορούν τη διαχείριση του νερού, αλλά το κυριότερο η ανάγκη στήριξης των κρατικών δομών που λειτουργούν στη Βολισσό κυριάρχησαν στη συζήτηση.

Στη συνάντηση ο δήμαρχος εξέφρασε τη βασική του πεποίθηση ότι η ανάπτυξη και η πρόοδος κατακτώνται βήμα-βήμα, με πολλά μικρά θέματα της καθημερινότητας, σκληρή δουλειά και όχι μόνο με μεγάλες ιδέες, αφορισμούς και ωραίες αφηγήσεις.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε και η βράβευση τριών παραλίων της Αμανής με γαλάζια σημαία για το 2019. Η Γωνιά στον Μάναγρο, η Λήμνος και τα Αγιάσματα είναι για φέτος ενταγμένες στο δίκτυο των βραβευμένων ακτών της Ελλάδας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια