Στο Φανάρι ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

Στις τιμητικές εκδηλώσεις για τα τριαντάχρονα της πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στο Φανάρι, συμμετείχε με την ιδιότητα του αναπληρωτή Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑΠΣ κ.  Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πατριαρχικό μέγαρο, τονίστηκε η σημαντική προσφορά του Πατριάρχη στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο, όπως η κλιματική αλλαγή, οι ανισότητες, η επιδημική κρίση κ.α. Παράλληλα, επισημάνθηκε η συνεισφορά του στην προσέγγιση με άλλες ομόδοξες εκκλησίες, ενώ υπογραμμίστηκαν δύο μεγάλα και σημαντικά γεγονότα που χαρακτήρισαν την θητεία του ως Πατριάρχης: την μεγάλη Οικουμενική Σύνοδο της Κρήτης και την χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η ΔΣΟ σχετικά με τον διαθρησκειακό διάλογο, την συνεργασία μεταξύ του χριστιανικού κόσμου σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση ανατολή κ.α.

Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και είχε συνάντηση και συνομιλία με τον ηγούμενο της Μονής κ. Κασσιανό. Συζητήθηκε το μεγάλο θέμα της επαναλειτουργία της Σχολής, καθώς και το πρόγραμμα ανακαίνισης της. Στα πλαίσια του ταξιδιού, έγιναν επαφές με παράγοντες της ομογένειας, όπως με τον χιακής καταγωγής τέως εκπρόσωπο των μειονοτήτων στην Άγκυρα κ. Λάκη Βίγκα.