Στου κουφού την πόρτα…, μάτια – μάτια πάνε οι δουλειές σε δήμο – περιφέρεια

Οκτώ μήνες μετά την πρώτη δημόσια καταγγελία – κραυγή αγωνίας και τίποτα δεν έχει αλλάξει για τον νεαρό επαγγελματία στον χώρο του τουρισμού κ. Παντελή Συράκη.

Ο ίδιος είχε καταγγείλει δημοσίως την πρακτική του δήμου Χίου και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις δρομολογίων λεωφορείων, είτε για γκρουπ  φιλοξενίας δημοσιογράφων και επισκεπτών, είτε για δομές, όπως το καλοκαιρινό καμπ του Νομικού Προσώπου σε ένα και μοναδικό τουριστικό γραφείο.

Παρότι έχει καταθέσει τα δικαιολογητικά του κι έχει γνωστοποιήσει την λειτουργία της επιχείρησής του, εντούτοις δεν του δίνονται  δουλειές, αφού με απευθείας αναθέσεις οι κατά περίπτωση αρμόδιοι προχωρούν σε συνεργασία με το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο.

«Στη Χίο έχει δημιουργηθεί μονοπώλιο στον κλάδο μας και δεν το γνωρίζει ο κόσμος. Με επιλογές των τοπικών αρχόντων πληρώνονται ακριβότερα και χωρίς την ίδια ποιότητα συγκεκριμένες υπηρεσίες. Προφανώς, κάποιοι για να μπορέσουν να δουλέψουν σε αυτόν το τόπο πρέπει να είναι ομοτράπεζοι της δημοτικής αρχής, του προέδρου του Νομικού Προσώπου και της περιφέρειας. Λυπάμαι πολύ», δήλωσε ο κ. Συράκης που πλέον θα αναζητήσει και άλλη οδό για να προασπίσει τα συμφέροντά του.

Χαρακτηριστικό είναι πως, όποιες μεταφορές έχουν πραγματοποιηθεί με έξοδα του δήμου έχουν δοθεί σε έναν και μόνο επαγγελματία, χωρίς καν να ζητηθεί προσφορά από άλλους.  Επί παραδείγματι, οι μεταφορές των μαθητών των δημοτικών σχολείων στον Άγιο Μηνά, η εκδρομή του ΚΑΠΗ, η μεταφορά των παιδιών κατά την διάρκεια των θερινών καμπ, καθώς και η μεταφορά των μαθητών από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο λιμάνι για τις Οινούσσες στα πλαίσια των σχολικών αγώνων.

«Το γνωρίζουμε ότι είναι νόμιμη η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων. Το αν είναι ηθική είναι ένα ζήτημα, όπως επίσης άλλο ένα ζήτημα είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων με ευθύνη των τοπικών παραγόντων για την λειτουργία μονοπωλίων.

Προτίθεμαι, λοιπόν, να προχωρήσω με κάθε νομικό μέσο, προσπαθώντας να διαφυλάξω τα συμφέροντά μου και κατηγορώντας τους κυρίους του δήμου ότι δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό. Σε αυτό το νησί πρέπει να δουλέψουμε όλοι, είτε είμαστε κολλητοί των τοπικών αρχόντων, είτε όχι», δήλωσε ο κ. Συράκης.