Συγκέντρωση – πορεία στη Χίο για το τραγικό ναυάγιο στα Καρδάμυλα (βίντεο & φωτό)

Θλίψη συσσωρευμένη για το τραγικό ναυάγιο με τα τρία μικρά κορίτσια νεκρά στην περιοχή των Καρδαμύλων Χίου, αλλά και οργή για την μετατροπή του Αιγαίου και της Μεσογείου σε υγρό τάφο προσφύγων και μεταναστών, ξεχείλιζαν στην συγκέντρωση που έγινε απόψε, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στην πλατεία Βουνακίου της Χίου.

Δεκάδες οι συγκεντρωμένοι, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, καθώς και του κοινωνικού χώρου Αντίβαρο, διαδήλωσαν από την πλατεία μέχρι την προκυμαία και επέστρεψαν μέσω της Απλωταριάς στον χώρο της συγκέντρωσης.

Συνθήματα κατά της μετατροπής του Αιγαίου σε τάφο για τους πρόσφυγες και μετανάστες, κατά της προσφυγικής – μεταναστευτικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και κατά του πολέμου στην Γάζα, κυριάρχησαν, στέλνοντας – συνάμα – το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Στο λιμάνι οι διαδηλωτές έριξαν λουλούδια στην μνήμη των τριών θυμάτων, μικρών κοριτσιών του ναυαγίου των Καρδαμύλων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεκάδες Τούρκοι επισκέπτες του νησιού που βρίσκονταν στην προκυμαία της Χίου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την πορεία, βγάζοντας βίντεο και φωτογραφίες.