Συνάντηση Ανδρέα Μιχαηλίδη για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στη Χίο

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ποιμένες της Χίου, προκειμένου να αδειοδοτήσουν κτηνοτροφικές μονάδες και εγκαταστάσεις τους που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων, συζητήθηκε στην συνάντηση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη με την αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ποιμένων νομού Χίου κα Αμαλία Μαθιούδη.

Στην αντιπρόεδρο των ποιμένων επιδόθηκε η σχετική απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε αναφορά του βουλευτή που είχε κατατεθεί στον υπουργό για το θέμα αυτό. Η απάντηση ήταν ιδιαίτερα θετική για την δυνατότητα αδειοδότησης των μονάδων αυτών, καθόσον, αφενός μεν διευκρινίζει το ακριβές νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την διαδικασία αδειοδότησης και αφετέρου διευκρινίζει ότι η δασική υπηρεσία δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του ζητήματος, όπως προκύπτει από την νομοθεσία.

Με την απάντηση αυτή στην αναφορά του βουλευτή ξεκαθαρίζεται ένα πάγιο πρόβλημα που απασχολούσε τους ποιμένες της Χίου, οι οποίοι αποτελούν ένα βασικό στήριγμα του πρωτογενούς τομέα της Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια