Συνελήφθησαν δύο, διαφεύγει μία για την ρατσιστική επίθεση στο Χαλκειός

Δύο από τις τρεις δράστιδες της ρατσιστικής επίθεσης, που έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών του Χαλκειούς Χίου, κατά δύο γυναικών, η μία είναι η πρεσβυτέρα Παρασκευή Ακρατοπούλου, σύζυγος του εφημέριου της Καλλιμασιάς π. Γεωργίου Κωνσταντίνου, έχουν ήδη συλληφθεί από το βράδυ της Πέμπτης, 19 Μαρτίου 2020, ενώ η τρίτη διαφεύγει προς το παρόν της σύλληψης.

Πρόκειται για δύο αδελφές, ηλικίας 50 και 56 ετών και την κόρη της μίας, που συνελήφθησαν η μία έξω από την κατοικία της και η δεύτερη μετά από κατ΄ οίκον έρευνα, ενώ η μία αδελφή διαφεύγει της σύλληψης. Η θυγατέρα που συνελήφθη είναι ανήλικη, ηλικίας μόλις 15 ετών.

Από το αστυνομικό τμήμα Χίου έχει ήδη γίνει η δικογραφία σε βάρος τους και το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν με την διαδικασία του αυτοφώρου στην εισαγγελέα Χίου, η οποία και θα αποφασίσει αν τις παραπέμψει να δικασθούν στο αυτόφωρο ή θα ορίσει τακτική δικάσιμο.

Οι κατηγορίες που τις βαρύνουν είναι πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας (πρόκληση ζημιών στο αυτοκίνητο)

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο γυναίκες, όπως κι άλλες φορές έχουν κάνει, πήγαιναν διάφορα είδη σε πρόσφυγες που διαμένουν στην ΒΙΑΛ και στο μινιμάρκετ της περιοχής των εργατικών κατοικιών δέχθηκαν την επίθεση, με βρισιές και βιαιοπραγίες (η πρεσβυτέρα κτυπήθηκε με ξύλο στο κεφάλι), ενώ οι τρεις δράστιδες προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό τους.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια