ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Άλλαι αι βουλαί Μητσοτάκη και άλλα τα έργα Κανταράκη – Μηταράκη

Την κατάργηση από την διοικήτρια κα Ελένη Κανταράκη των δυο θέσεων βρεφονηπιοκόμων που προβλέπονταν για το νοσοκομείο Χίου με την προοπτική να λειτουργήσει παιδικός σταθμός για τους εργαζόμενούς του, καταγγέλλει με ανακοίνωση που εξέδωσε η θεματική υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

«Μετά και τις επισκέψεις των υπουργών και λοιπών παρατρεχάμενων το αποτέλεσμα για τους κατοίκους της Χίου ήταν η περαιτέρω διάλυση του νοσοκομείου.

Το 2008 ο διοικητής του νοσοκομείου Ι. Ξενάκης έκανε αποδεκτό – προς τιμήν του – ένα πάγιο αίτημα του τότε Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ και έβαλε στον οργανισμό δύο θέσεις βρεφονηπιοκόμων. Αφήνοντας έτσι την «σφραγίδα του» σε ένα κοινό όραμα με τους εργαζόμενους. Δηλαδή, να μπουν οι βάσεις για την δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού. Ένα εγχείρημα που θα εξυπηρετούσε τις οικογένειες των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Εν έτι 2020 η νυν διοικήτρια και το Δ.Σ. του νοσοκομείου επέλεξαν για άλλη μια φορά να αφήσουν την σφραγίδα τους, εξαργυρώνοντας υποσχετικά γραμμάτια προς πάσα κατεύθυνση και να καταργήσουν αυτές τις δύο θέσεις, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στο όραμα των προκατόχων της. Σε ίδια χρονική στιγμή, μάλιστα, που ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε εξαγγελίες για δημιουργία νέων παιδικών σταθμών και προσλήψεις βρεφονηπιοκόμων.

Μάλλον, δεν θα υπολόγισε τις δεσμεύσεις της κας Κανταράκη και του κ. Μηταράκη», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια