ΣΥΡΙΖΑ Χίου κατά ρατσιστών-ξενοφοβικών

Για το ρατσιστικό και ξενοφοβικό μίσος ακραίων που υποκινούν συμπολίτες μας σε εξώδικα και συλλογή υπογραφών, κάνει λόγο η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίθεση κατά της διαδικασίας εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, που βρίσκονται στο νησί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την θετική στάση της εκπαιδευτικής κοινότητας στο ζήτημα και καλεί τους πολίτες να απομονώσουν τους ελάχιστους «που εκμεταλλεύονται την αμφιβολία και τα ερωτηματικά παραπληροφορημένων ή ελλιπώς πληροφορημένων γονέων».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Το δικαίωμα όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, στην εκπαίδευση, είναι αυτονόητο και η θεσμοθέτηση καθολικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, συνιστά βασική πρόνοια κάθε σύγχρονης πολιτείας .

Σε αυτό το πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η λειτουργία των ΔΥΕΠ στην Χίο, όπως έχει ήδη ξεκινήσει σε όλη την χώρα.

Το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση είναι δεδομένο και αναφαίρετο και συγχρόνως επιτακτικό, σύμφωνα με τις δεδομένες συνθήκες διαβίωσης και της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί για να φθάσουν στην Χίο.

Χαιρετίζουμε την πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις θετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις και από την άλλη αναρωτιόμαστε δημόσια για το ρατσιστικό και ξενοφοβικό μίσος ακραίων που υποκινούν συμπολίτες μας σε εξώδικα και συλλογή υπογραφών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου πιστεύουμε ότι αυτούς τους ελάχιστους που εκμεταλλεύονται την αμφιβολία και τα ερωτηματικά παραπληροφορημένων ή ελλιπώς πληροφορημένων γονέων οφείλουμε να τους αγνοήσουμε και να τους απομονώσουμε και όλοι εμείς να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα και να τα υποδεχτούμε όπως τους αξίζει την πρώτη μέρα στο σχολείο τους».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια