ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: Υποκριτικό το ενδιαφέρον της ΝΔ για τους παιδικούς σταθμούς

Την πολιτική της κυβέρνησης υπέρ των οικογενειών και των εργαζόμενων μητέρων προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου με ανακοίνωση του, υποστηρίζοντας πως αυξήθηκαν τα παιδιά που αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς ενώ παράλληλα κατηγορεί τη ΝΔ για υποκριτικό ενδιαφέρον παραθέτοντας στοιχεία για την κοινωνικής πολιτική επί κυβέρνησης της.

«Αυτή την χρονιά θα δοθούν συνολικά 126 χιλιάδες voucher (αύξηση 6,5% σε σχέση με πέρυσι) ενώ η χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», από τους από Εθνικούς πόρους θα ανέλθει στα 167 εκατ. ευρώ.

Μια αναδρομή στο 2014, μας θυμίζει ότι οι εθνικοί πόροι που δόθηκαν ,ανέρχονταν στα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος έχουμε φτάσει μέχρι στιγμής στα 138 εκατομμύρια ευρώ από τους εθνικούς πόρους. Με τη 2η κατανομή εκτιμάται ότι το ποσό αυτό θα ανέλθει στα 167 εκατομμύρια ευρώ, η δε συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος (εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι) βαίνει συνεχώς αυξανόμενη σε σχέση με το σχολικό έτος 2013-2014.Με την δεύτερη κατανομή, η οποία, θα ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα, θα χορηγηθούν voucher σε όλες τις οικογένειες που θα βρουν θέση σε βρεφικούς, παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς. Φέτος θα διατεθούν συνολικά εκατόν είκοσι πέντε με εκατόν είκοσι έξι χιλιάδες voucher

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου πιστεύουμε πάντα ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν την πραγματικότητα και όχι τα λόγια που τις περισσότερες φορές γίνονται για εντυπωσιασμό και πολιτική κατανάλωση. Οφείλουμε όμως στις οικογένειες που ταλαιπωρήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις,  να αναφέρουμε ότι  η ΝΔ το 2014 ως κυβέρνηση κάλυπτε την πρόσβαση  μόλις 80.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και έδινε voucher μόνο στις εργαζόμενες μητέρες, ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τα κριτήρια κάνοντας το σύστημα δικαιότερο κοινωνικά και αποδοτικότερο σε πρακτικό επίπεδο, με μοριοδότηση που ευνοεί συγκεκριμένες κατηγορίες οικογενειών – κυρίως αυτές τις οικογένειες που έχουν χαμηλά εισοδήματα και τις οικογένειες που έχουν παιδιά με αναπηρίες.

Το υποκριτικό ενδιαφέρον της ΝΔ για την κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να πείσει κανέναν» αναφέρει η ανακοίνωση .

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια