ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρα

Μήνυμα για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

“Σήμερα συμπληρώνονται 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών.

Εκείνη την εποχή η Ελλάδα βρισκόταν στο γύψο, το δικτατορικό καθεστώς είχε πάρει με τα όπλα και τα τανκς την εξουσία, κατάργησε την δημοκρατία και την συνταγματική νομιμότητα, έσβησε την ελευθερία, αφαίρεσε κάθε δικαίωμα από τους πολίτες, η ασυδοσία, ο αυταρχισμός και η διαφθορά κυριαρχούσαν στην χώρα.

Ο Ελληνικός λαός τρομοκρατημένος, ανασφαλής και καταπιεσμένος προσπαθούσε να ζήσει φυσιολογικά, επιχειρούσε να ξεφύγει από την νοσηρή πραγματικότητα της χούντας.

Η χούντα δεν ήταν ούτε μεγάλα έργα, ούτε δρόμοι, ούτε κοιμότανε ο κόσμος με τα παράθυρα ανοιχτά, όπως προσπαθούν να μας πείσουν σήμερα με ψέματα και ανακρίβειες κάποιοι ελάχιστοι ακροδεξιοί και νεοφασίστες νοσταλγοί του καθεστώτος.

Η χούντα ήταν βασανιστήρια στην ΕΑΤ/ΕΣΑ, ήταν φυλακίσεις και εξορίες στα ξερονήσια, ξυλοδαρμοί, δολοφονίες, τρομοκρατία και φασισμός. Έτσι τιμωρούσε το καθεστώς τους πολίτες που αγωνιζόντουσαν για δημοκρατία, ελευθερία, και ανάπτυξη.

Η δικτατορία για την πατρίδα ήταν μαρασμός, οπισθοδρόμηση, διαφθορά και ασυδοσία. Η Ελλάδα αναστέναζε στα υπόγεια και οι προδότες κυβερνούσαν μέχρι που φτάσαμε στη τραγωδία της Κύπρου.

Σήμερα έχουμε μπροστά μας έναν διαφορετικό αγώνα. Πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνία από την φονική πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες που έχει αυτή προκαλέσει. Στόχευση και καθήκον είναι να νικήσει η ζωή!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δυστυχώς ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την δημόσια υγεία και συνολικότερα την ασφάλεια της κοινωνίας. Η δική της επιδίωξη είναι με αφορμή την πανδημία να προωθήσει σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, και να προστατέψει τα συμφέροντα των λίγων.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, της Νομικής, και όλων όσοι υπέστησαν διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια από το καθεστώς της χούντας, και θα συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις μνήμης.

Τα αιτήματα και τα μηνύματα εκείνης της εξέγερσης παραμένουν επίκαιρα. Ο αγώνας για δημοκρατία, ελευθερία, παιδεία, υγεία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη, δίκαιη ανάπτυξη, είναι πάντα επίκαιρα, τίποτα δεν είναι δεδομένο όπως διαπιστώνουμε σήμερα με τις πολιτικές επιλογές της ακραίας δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο λαός μαζί με την νεολαία πάντα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Τιμούμε λοιπόν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τον αντιδικτατορικό αγώνα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ, και δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ ξανά να στερηθεί η πατρίδα μας τα αγαθά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια