ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου

“Πολύτιμο εφόδιο  για το σήμερα”  είναι οι μνήμες του Πολυτεχνείου, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΧΙΟΥ με αφορμή την αυριανή επέτειο.

“49 χρόνια μετά, η μνήμη επιμένει να κρατιέται ζωντανή, η προσφορά της εξέγερσης και των αγώνων εκείνης της περιόδου είναι πολύτιμο εφόδιο για το σήμερα, οι ιδέες και οι αξίες όχι μόνο δεν έσβησαν αλλά παραμένουν επίκαιρες.

Η Αμερικανόφερτη χούντα των συνταγματαρχών, αποτέλεσμα της πολιτικής ανωμαλίας που προκάλεσε το Παλάτι και οι Αποστάτες, καταδίκασε την χώρα στο γύψο και στο αίμα. Εξορίες, βασανισμοί, τρομοκρατία, λογοκρισία, κατάργηση κάθε συνταγματικής νομιμότητας και κάθε δημοκρατικής ελευθερίας, ασυδοσία της εξουσίας, και στο τέλος η τραγωδία της Κύπρου.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο αυθόρμητος αγώνας των φοιτητών, των νέων ανθρώπων που δεν άντεχαν άλλο την δυσοσμία και το σκοτάδι του καθεστώτος, ο παλλαϊκός ξεσηκωμός όπως εξελίχθηκε εκείνες τις μέρες του Νοέμβρη, ήταν το πρώτο ισχυρό χτύπημα ενάντια στη χούντα, ήταν η αρχή του τέλους του φασισμού στη πατρίδα μας.

Σήμερα κάποιοι θέλουν να ξεχαστεί αυτή η επέτειος, θέλουν να ξεχαστούν οι νεκροί, να ξεχαστούν τα τανκς, τα όπλα, και οι ελεύθεροι σκοπευτές που σημάδευαν τον λαό. θέλουν να ξεχαστεί εκείνη η γενιά που κατέβηκε στους δρόμους και έδωσε την ζωή της για την δημοκρατία, την δικαιοσύνη, την εθνική ανεξαρτησία, και την ελευθερία.

Το κατεστημένο στις μέρες μας, ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά θέλουν να παρουσιάσουν τον αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία ως κάτι το ξεπερασμένο, και επιδιώκουν πάνω από τις αξίες και τα οράματα να επιβάλλουν την ασυδοσία της ελεύθερης αγοράς, τις κοινωνικές ανισότητες, και την κατάργηση των δικαιωμάτων.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία του κόμματος θα ξεκινήσει από τα γραφεία μας στις 1μμ και θα κατευθυνθεί στο Ηρώο όπου θα αποτίσει φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Έχουμε μνήμη, έχουμε γνώση. Τα καθεστώτα τα ρίχνει ο λαός”.