Τα «απόνερα» του Νηρέα… έφτασαν στο Εργατικό Κέντρο Χίου

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου βάζει στο στόχαστρό του το ΠΑΜΕ με αφορμή τις καταγγελίες κατά της επιχείρησης ιχθυοκαλλιεργειών «Νηρέας» ότι κατά τις ημέρες ισχύος του απαγορευτικού απόπλου έστειλε τους εργαζόμενους με τα σκάφη να εργασθούν στα κλουβιά.

Σε παρέμβαση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποί του, εκλεγμένοι με το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Χίου, μαζί με κατοίκους της Λαγκάδας, στην μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας του «Νηρέα», την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών σχετικά με το έγγραφο της εταιρείας, «με το οποίο οι χειριστές σκαφών καλούνται να υπογράψουν, θέλοντας και μη, πως έχουν οι ίδιοι την ευθύνη για το αν θα μπουν τα σκάφη στη θάλασσα σε συνθήκες κακοκαιρίας».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τους ενημέρωσαν ότι ο πρόεδρος του Σωματείου τους (και ταμίας του ΕΚΧ) γνώριζε εδώ και μέρες για την νέα πρακτική της εργοδοσίας, αλλά δεν έκανε καμία κίνηση στο να τους ενημερώσει. Ήξερε, όμως, να ζητήσει (κατά παραγγελία της διεύθυνσης) την απομάκρυνση εκλεγμένου μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου, που βρισκόταν στο χώρο του “Νηρέα”, στη Λαγκάδα, τη μέρα που οι συνάδελφοι έβγαιναν με απαγορευτικό για ψάρια. Έδειξε για άλλη μια φορά τον εργοδοτικό του ρόλο.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη συνολικά στην πλειοψηφία του ΕΚΧ, μιας και ενώ ποτέ δεν έδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες (δουλειά εξαήμερο και επταήμερο, υπερωρίες, δουλειά την Κυριακή κ.λπ.) πριν από μερικούς μήνες δέχτηκε να αναλάβει την χρηματοδότηση των σχεδίων για τη θερμομόνωση του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου ο ίδιος ο «Νηρέας».

Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, βάζοντας το θέμα στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου αλλά και σε κάθε σωματείο του νησιού», καταλήγει η ανακοίνωση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια