Τα προβλήματα της Ιωνίας στο δημοτικό συμβούλιο Χίου από την ΛΑΣ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά της δημοτικής ενότητας Ιωνίας Χίου, έτσι όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην επιστολή εννέα προέδρων τοπικών κοινοτήτων προτίθεται να φέρει η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο Χίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, απέστειλε σχετικό αίτημα  προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., ώστε να φέρει το θέμα προς συζήτηση «θεωρώντας ότι είναι προβλήματα ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα, για τις υποδομές, την πολιτική προστασία, καθώς και  πρακτικά ζητήματα λειτουργίας των κοινοτήτων».  

Ακολουθεί η επιστολή – αίτημα της ΛΑΣ προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου:

«Κύριε πρόεδρε,

Σας επισυνάπτουμε την αναφορά – υπόμνημα  των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Ιωνίας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

Είναι προβλήματα που κατά καιρούς έχουν ακουστεί στο δημοτικό συμβούλιο από τους δημοτικούς συμβούλους και από τους προέδρους εάν παρευρίσκονται, υπό μορφήν ερωτήσεων  αλλά συνήθως ή παραβλέπονται οι απαντήσεις ή αποφεύγονται.

Θεωρούμε ότι πρέπει να τεθούν προς συζήτηση στο μεθεπόμενο δημοτικό συμβούλιο και έτσι θα δοθεί χρόνος ενημέρωσης, τόσο στους αρμοδίους αντιδημάρχους, όσο και στους υπηρεσιακούς  παράγοντες, ώστε να γίνει μια συζήτηση ολοκληρωμένη, να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις  και να υπάρξουν οι δεσμεύσεις εκείνες που θα οδηγήσουν στην λύση των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες».