Ταξίδι προς το φως. Η θετική ενέργεια στη ζωή μας της Μαρίας Φράγκου

 

Μια εκπληκτική έκδοση εμφανίστηκε και παρουσιάστηκε σε πολυπληθές ακροατήριο, επιμελημένη και βαθιά επιστημονική, με τίτλο «Ταξίδι προς το φως. Η θετική ενέργεια στη ζωή μας». Έκδοση επιστημονική με αναφορά στην Ψυχολογία, βγαλμένη από την καταξιωμένη γραφίδα της Ψυχολόγου ερευνήτριας και Συμβούλου κ. Μαρίας Ν. Φράγκου.

Το βιβλίο αυτό σε κομψό σχήμα με εξώφυλλο σχεδιασμένο από την Στέλλα Παππή. Εξώφυλλο με ζεστά χρώματα, χαρούμενα θα λέγαμε και μια πιθανώς νεανική ύπαρξη που υψώνει το χέρι αναζητώντας το φως, στοιχείο πολυσήμαντο και πολυδύναμο που γεμίζει την ύπαρξή μας με θετική ενέργεια, αισιοδοξία και χρυσές προσδοκίες και ελπίδες. Μέσα στις εκατόν πενήντα περίπου σελίδες του. Βγαλμένο από τον εκδοτικό οίκο  «αποφασίζω» οδηγεί τον αναγνώστη στα ενδότερα των περιεχομένων του, προτάσσοντας ευμέθοδα περιεχόμενα που με τρόπο επαγωγικό μας οδηγούν στο οικείο κεφάλαιο που προσιδιάζει στις αναζητήσεις, στα ενδιαφέροντα μας και στις ιδιαίτερες κλίσεις μας. Ο πρόλογος δυνατός, αναλυτικός με λόγο που αναλογεί στον κάθε αναγνώστη οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου μας διδάσκει τη μεθοδολογία των κατάλληλων χειρισμών για να κατακτήσουμε μια θετική ψυχολογία και να απολαύσουμε μια υγιή, επιτυχημένη και ευτυχισμένη ύπαρξη. Ξεκινά εμπνέοντας τον αναγνώστη να στοχεύει στην προσέγγιση της Θετική Ψυχολογίας για να εισέλθουμε σταδιακά και επαγωγικά στον βαθύτερο ψυχικό μας κόσμο. Κάνει συχνές αναφορές σε ολόκληρο το βιβλίο στην παγκόσμια διαχρονική αλλά και σύγχρονη βιβλιογραφία, γι’ αυτό και η γραφή της έχει επιστημονικό ενδιαφέρον και αντικειμενικότητα, που κατακτά τον αναγνώστη.

Η Μαρία Ν. Φράγκου με το νέο πόνημά της μας έδειξε το δρόμο της κατάκτησης της εσωτερικής ισορροπίας, καταξίωσης και αρμονίας, συντελεστές απαραίτητους για να κατακτήσουμε τους κόσμους του υψηλού και του ωραίου.