Θα ακολουθήσει την πεπατημένη η δημοτική αρχή Μαλαφή στις μειώσεις μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων;

Με την έλευση του νέου έτους και το καλημέρα της νέας δημοτικής αρχής του κ. Γιάννη Μαλαφή έρχονται και τα πρώτα δείγματα για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει σε επιμέρους τομείς και συγκεκριμένα στις μειώσεις των μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων.

Η πολιτική αυτή, που τα τελευταία χρόνια και εν ονόματι της οικονομικής κρίσης έχει αναχθεί σε… επιστήμη, υπονομεύει τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά και επιπλέον στερεί πολύτιμους πόρους από τον δήμο Χίου.

Στη 2η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την προσεχή Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, έρχονται δύο ακόμα ανάλογα αιτήματα, που αφορούν μισθωμένα ακίνητα σε περίοπτο σημείο, στο κέντρο της πόλης της Χίου.

Ο μέχρι σήμερα κανόνας ήταν να γίνονται αποδεκτά τα σχετικά αιτήματα, δημιουργώντας επιχειρηματίες δύο ταχυτήτων στην πόλη, εκείνους που πληρώνουν υψηλά μισθώματα και κάθε χρόνο ακόμα υψηλότερα και εκείνους που επωφελούνται μιάς στρεβλής κοινωνικής αντίληψης, που επικρατεί στον δήμο Χίου και αφορά τα ακίνητά του.

Επιπλέον, στην ίδια συνεδρίαση καλείται το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για την παράταση της δωρεάν παραχώρησης δημοτικού ακινήτου στην εταιρεία DIGEA, ωσάν να επρόκειτο περί κοινωφελούς οργανισμού.

Ενδιαφέρον εν προκειμένω θα έχει η στάση που θα τηρήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών κ. Παντελής Καμπούρης, ο οποίος κατά το παρελθόν – από την θέση του δημοτικού συμβούλου σε προηγούμενες θητείες – έχει ταχθεί αναφανδόν κατά της πολιτικής των μειώσεων των μισθωμάτων των δημοτικών ακινήτων.