Θαλάσσια ρύπανση από Καρφά έως Μέγα Λημνιώνα (φωτό)

Εκτεταμένη, αλλά ευτυχώς ελαφράς μορφής θαλάσσια ρύπανση σημειώθηκε μετά το μεσημέρι σε πολλές παραλίες του νησιού από την Μπέλλα Βίστα, αλλά κυρίως από τον Καρφά έως και τον Μέγα Λημνιώνα.

Την ρύπανση, με την απόρριψη σεντινόνερων, προκάλεσε το μεσημέρι της Κυριακής, 17 Ιουλίου 2016, πλοίο που διήρχετο από την περιοχή, χωρίς – ωστόσο – να έχει ακόμα εντοπισθεί από το λιμεναρχείο Χίου.

Αμέσως μετά την ενημέρωσή του, το λιμεναρχείο Χίου κινητοποίησε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του, ενώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έσπευσαν προσωπικό της Μονομετοχικής Α.Ε. και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Χίου.

Ωστόσο, το έργο της αντιμετώπισης της ρύπανσης ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αφού τα κατάλοιπα είχαν βγει στην παραλία και η απομάκρυνσή τους με μηχανικά μέσα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το πλήρες καθάρισμα των παραλιών θα γίνει με τα πρώτα κύματα, αφού μέχρι στιγμής επικρατεί πλήρης άπνοια σε όλη την περιοχή.

Τον συντονισμό της επιχείρησης είχε η υπολιμενάρχης κα Ειρήνη Αργύρη, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και ο δήμαρχος Xίου κ. Mανώλης Βουρνούς (οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν από τον ίδιο στον λογαριασμό του στο Facebook).

ripansi 1 ripansi 3 ripansi 4

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια