Θεατρική παράσταση για τη μέρα της γυναίκας

Θεατρική παράσταση από το βιβλίο της Μαρίας Φακίνου, «Ανατομία Κόρης», σε σκηνοθεσία Λένιας Ξενάκη και ερμηνείες των Δήμητρα Μπεκριδάκη και Δήμητρα Νικητοπούλου πραγματοποιεί το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Χίου, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας στις 8 του Μάρτη.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στις 19:00 στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη ¨ΚΟΡΑΗΣ¨.

Στο κείμενο της Μαρίας Φακίνου συναντάμε τη γυναίκα στον πρώτο ρόλο που αναλαμβάνει στη ζωή της, αυτόν της κόρης. Ένα κορίτσι ζει στον οικογενειακό κήπο της Εδέμ και απαθανατίζει όλα εκείνα τα μικρά τοπία που συνθέτουν το είναι της με «μάτια φωτογραφική μηχανή». Αυτή η Εδέμ όμως δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα – η κόρη θα αρχίσει να μεγαλώνει. Η νουβέλα της Μαρίας Φακίνου ανατέμνει τη γυναικεία παιδική ηλικία για να αφηγηθεί τη σταδιακή διάσπαση, την ερωτική αφύπνιση, τη μεταφορά από κόρη σε Γυναίκα. Ένα κείμενο τρυφερό όσο και σκληρό που αγγίζει τα συναισθήματα που αισθάνεται  κάθε γυναίκα μεγαλώνοντας.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια