Το 3ο ΓΕΛ στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραματικών επιστημών

Η ομάδα του 3ου ΓΕΛ πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραματικών επιστημών.

Ο τοπικός διαγωνισμός EOES 2024 (EOES European Olympiad of Experimental Science) πραγκατοποίηθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023.

Στην πρώτη φάση, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, επιλέγεται η ομάδα (ή οι ομάδες) μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε Ε.Κ.Φ.Ε..  Ο τρίωρος αυτός διαγωνισμός περιλαμβάνει την άσκηση ομάδων μαθητών Λυκείων της Χίου σε πειραματικές ασκήσεις Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Οι ομάδες των μαθητών έχουν προετοιμασθεί από τους καθηγητές του εκτός ωρών διδασκαλίας. Ο στόχος είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας της πειραματικής συνιστώσας των Φυσικών Επιστημών και οι μαθητές ελέγχονται για τις πειραματικές τους δεξιότητες καθώς και τη συνεργατική στάση εργασίας.  

Η ομάδα που διακρίθηκε στον τοπικό, διαγωνισμό συμμετέχει  στη δεύτερη φάση  και  θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα διαγωνισθεί μαζί με άλλους μαθητές από όλη την Ελλάδα στις 27 Ιανουαρίου. Από τον τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EΟΕS στο Λουξεμβούργο.

Συμμετείχαν το 1ο ΓΕΛ Χίου, το 2ο ΓΕΛ Χίου και το 3ο ΓΕΛ Χίου. Επιλέχθηκε για να αντιπροσωπεύσει την Χίο στην Αθήνα, το 3ο ΓΕΛ Χίου.

Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που υποστήριξαν τον διαγωνισμό και όλους τους μαθητές που με τόση συνέπεια συμμετείχαν.